Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tud nyújtani a falu?

Mit tud nyújtani a falu?

Figyelt kérdés

Éppen a földrajzot tanulom, ahol a települések a témakör (estin fogok érettségizni felnőttként).

Nos, számomra bár elfogadható, hogy egyesek a falvakban szeretnek élni, de ha logikusan belegondolunk ebben a modern világban miként lehet faluban élni? Alig nyújt valamit... alig van ott pár bolt, de az is bezar hamar. Kevés a szolgáltatás, a látnivaló. Bocsánat, hogy ezt mondom, de nekem elég unalmas hely.

A város viszont sokkal többet nyújt, itt több minden van, az ember sosem unatkozik.

Én a magam részéről abszolút várospárti vagyok, de az érettségi miatt szívesen meghallgatnám a falvak melletti érveket is.

febr. 11. 17:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
50%

- meg lehet dögleni a füsttől, az egész falu fával, szénnel fűt, meg ami ég

- egész hétvégén üvölt a láncfűrész, főleg amikor jó idő van és kimennél az udvarra. Nyáron a fűkasza.

- mindenért kocsiba kell ülnöd, mert egyszerűen messze van. Amit kocsival 30 perc alatt elintézel, az busszal 3 óra. Vagy otthon ülsz remeteként, vagy nem győzöl tankolni.

- szórakozási lehetőség kimerül az álattartásban (=trágyahordás) vagy főzöd a pálinkát és ahogy mellékelt hozzászólások mutatják, csendben belepusztulsz a nyomorba.

febr. 12. 11:37
 12/16 anonim ***** válasza:

#11. Ez is reális kép a falusi létről.

De én is tudok hasonlókat mondani a városiról.

- meg lehet dögleni a benzingőztől, az állandó motorzaj még a lakásba is behallatszik. Csukott ablakokon át is beszűrődik a por, a bűz, a zaj. Az elhaladó busztól villamostól állandóan reng a padló.

- az autót nem tudod használni, gyalogolsz a tömegközlekedésig, nyomorogsz a zsúfolt buszon, villamoson, közben leszakad a kezed a cekkerektől, és leszakad a lábad, annyit gyalogoltál. Amúgy a bérlet se olcsó.

- szórakozási lehetőség: nézhetetlen filmek a multikban, amiket kicsit később le is tölthetsz, és megnézhetsz otthon, színházjegyet egy évtizedre előre nem kapsz, a műzeumok, tárlatok méregdrágák. Maradnak a bárok, kocsmák, csupa móka kacagás.

febr. 12. 13:55
 13/16 anonim ***** válasza:

A városban tényleg zajosabbak a főutak, de 100 méterenként van egy megállója a busznak, villamosnak, nagyon nem igaz, hogy sokat sétálni. Az autó lényegében felesleges. Bármint veszel, kiviszik házhoz. A postaköltség fele annyi, mint autóval elmenni érte. Alig van olyan munkahely, aki nem ad biztosít bérletet.

Rengeteg ingyenes program van, nem kötelező minden hétvégén moziba menni vagy a Szépművészetibe.

febr. 12. 14:43
 14/16 anonim ***** válasza:

Akik dicsőítik a villamosokat, nem tudom laktak -e mondjuk a 4-es,6-os vonalán. Mert én laktam. Olyan erősen robognak, este nem lehet elaludni, ha mégis sikerül, hajnalban a villamos robogására ébredsz, és nem lehet visszaaludni... Megváltás volt még az is, ha villamospótló buszok mentek, mert azok nincsennek akkora robajjal. Na hát a falu az meg végképp megváltás.

Persze az is lehet, hogy akik dicsőítik Budapestet, azok az I.kerületi kisvárosias környezetből írnak (ahol tényleg tűrhető rendezettség van) és csak évente párszor jönnek le a mocsokba és zajba. Na de talán 20ezer ember aki ott él, és azt mondják, több mint 1 millió Bp. népessége. Tehát a többség mégis a zajban, koszban, mocsokban él, még akkor is ha a kertvárosi részeket leszámítom.

Kár, hogy nem írnak ide olyanok, akik a zajos, rossz részeken élnek, és emiatt csak dicsőítik.

Budapest egy "zöldfülűnek" addig tetszetős, amíg képeslapokon látja és a térképesboltok kirakatában tényleg mutatós is. De a valóság nem ez!

febr. 12. 15:30
 15/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell ezen vitatkoznim Valaki szereti a nagyvárosi forgatagot, valaki nem. Valaki megőrülne a falusi nyugalomban, más meg imádja. Ez ennyire egyszerű. :) Nekem is van olyan barátnőm, akit ki sem lehetne robbantani Budapestről, pedig forgalmas csomópontban laknak, én meg lelki beteg vagyok, ha egy napot el kell töltenem a belvárosban. Ez ilyen. :)
febr. 12. 17:09
 16/16 anonim ***** válasza:

# 13. Ahhoz, hogy egy villamosnak vagy egy busznak hol van megállója, semmi köze nincs annak, hogy az egész lakás reng, amikor elrobog előtte a villamos vagy a busz, vagy a troli is pl. A lakásban van egy állandó zúgás az utca felől, éjjel-nappal. Ehhez még jön percenként a sziréna.

És nekem ne mondd, hogy nem kell sokat sétálni, mert bár a boltok, a hivatalok, posta, stb. nincsenek olyan messze, hogy kibaktass a körútra és tömegközlekedésre szállj, de elég messze vannak ahhoz, hogy gyalogolj. Minden nap tövig lejártam a lában, amikor ott laktam. És akkor még cipekedhettem is.

És honnan veszed, hogy a munkahelyek biztosítanak bérletet? Pont fordítva van: alig van olyan munkahely, amelyik biztosít.

Ingyenes programok max. csak nemzeti ünnepeken vannak, már ha vonz a tömegben zajban tolongani.

febr. 12. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!