Milyen hősugárzót vegyek?
A fürdőbe szeretnék egy hősugárzót amit bekapcsolok fürdésnél. A szobába pedig egy termosztátosra gondoltam ami bekapcsol, ha kihűl a szoba, mivel fával fűtünk így előfordul:)
Én ilyenekre gondoltam, bár egyik sem termosztátos...
Vegyél olajradiátort! Ez egyenletesen osztja a hőt és mindegyiken van termosztát. Uff én beszéltem!...
Nekem a fürdőszobámban kiegészítő fűtésnek lett felszerelve egy ehhez hasonló : Heller KPF 2000B Hősugárzó (csak az enyém Daewoo márkájú)...
Na, ezt nem ajánlom, mert magasra kell szerelni (enyémhez távirányító van) és mikor melegít, akkor a meleg levegő a mennyezet felé törekszik, tehát nem LENN melegíti a levegőt, ahol kellene...
Hiába ventilátoros, elég sok idő kell, hogy felmelegítse a fürdőszobát, amiatt nem hatékony, mert magasra kell szerelni!!!
Amúgy nagyon mutatós, elegáns, nem foglal helyet, de nem hatékony és nekünk nem vált be a használatban!
=========================
Mindenképpen olyan hősugárzót keress, ami :
- termosztátos (tartja a beállított hőmérsékletet, azt elérve kikapcsol, illetve automatikusan bekapcsol, ha lehűl a helyiség)...
- ventilátoros (ez sokkal gyorsabban, hatékonyabban melegít, olcsóbban)...
- legalább 2-3 fokozatban állítható a hőmérséklete
- fürdőszobába kifejezetten "fürdőszobába való" kivitelt szabad csak tenni...
Na, az olajradiátort sem javaslom : azt egész nap járathatod, hogy estére valamennyire bemelegítse a helyiséget, ráadásul egy tohonya batár!
(Ezzel szemben egy ventilátoros elektromos hősugárzó 10 perc alatt meleget csinál a helyiségben.)
Számold ki, mennyibe kerül egész nap járatni egy 1500-2000 Wattos készüléket, vagy csak félóráig!
Tavaly télen, mikor felröppentek a gázhiányra utaló hírek, akkor 3 db ilyen ventilátoros hősugárzót szereztem be (biztos, ami biztos) a szobáink szükség-fűtésére :
- termosztátos (automatikus hőmérséklettartás)
- 4 fokozat (kikapcsolás - hideg levegő - fűtés 1000W - fűtés 2000W)
- 90°-os oszcilláló mozgás (90°-ban forogva melegíti a levegőt, nem csak egy pontra irányulva)
Nagyon hatékonyan fűt!!!
A jó tapasztalatok alapján vettünk a vidéki házunkba is, télen már ezt használta a férjem abban a szobában, ahol aludt.
Tavaly ezt az Auchanban vettük kb. 4000 Ft-ba került, ha jól emlékszem. (Heizlüfter FH902 van a dobozán)
Szerintem a legjobb a ventillátoros. Nekem egy 2000 Ft-os teszkósom van és már három éve tökéletesen üzemel. Huzamosabb használatra nem jó, mert eszi az áramot rendesen, de fürdőszobába, ahol csak fürdés előtt használod, tökéletes. 5 perc alatt jó meleget csinál.
A konvektor nem sokat ér, munkahelyemen volt, és megfagytam mellette, pedig tekertem fel rendesen, olajradiátor dettó.
De egy ilyen kicsi termosztátos szerintem simán mehet a szobába is. Ugyanis nem folyamatosan fogyaszt sokat, hanem csak amikor fűt és megy a ventillátor.
Ja meg a másik: nem tudom, hogy fűtötök fával, de a szüleimnél úgy megy a dolog, hogy aki legkésőbb fekszik le, az még megrakja (általában apa éjfél körül, esetleg ha meglátogatom őket, akkor én), reggel pedig anyukám felkelés után lemegy megnézni. Mivel ő fél öt körül kel, így nagyjából négy órát kell kibírnia a tűznek, az meg talán elvárható :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!