Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Készre gyártott, be is épített...

Készre gyártott, be is épített műanyag bejárati ajtóba be lehet utólag építtetni üveget?

Figyelt kérdés
Nem értek hozzá, de annyit látok hogy a helye megvan, csak műanyagelem van a helyén.
jan. 9. 13:04
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Azért gondoltam, hogy több fény jöjjön be a házba.
jan. 9. 13:04
 2/12 anonim ***** válasza:
18%

Sose értettem,hogy mire jó bejárati ajtónál,ha üveges?

Mármint,ha társasházban a folyosón valaki mászkál este,akkor be fog világítani a lakásodba.

Ez miért előnyös?

jan. 9. 13:06
 3/12 A kérdező kommentje:
Kertes ház, bejárati ajtó.
jan. 9. 13:19
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

A gyártót kell róla megkérdezned, mert a műanyagot te csak kívülről látod, de lehet hogy belül olyan a szerkezete ami miatt nem lehet azon a részen kivágni.

Ajtókat nem igazán jó utólag piszkálni, veszítenek a szilárdságukból, de persze lehet hogy meg lehet vele tenni.

jan. 9. 14:12
 5/12 anonim ***** válasza:

#2 "Sose értettem,hogy mire jó bejárati ajtónál,ha üveges?

Mármint,ha társasházban a folyosón valaki mászkál este,akkor be fog világítani a lakásodba."

Nem ugyanaz egy társasházi belső bejárati ajtó mint egy ház külső ajtaja.

Nekünk is üveges van és azért mert abban a típusban nem volt tömör változat. Eleve van egy szárnya is ami kinyitható ha szükséges és így még szélesebb a bejárat, az is üveges, meg felül is van plusz üveges része, mint egy felső, keskeny ablak. A célja mindennek pont az hogy a fény bevilágítson rajta és lehessen látni ha valaki áll az ajtó előtt. Nem kell kukucskáló nyílás az ajtóra.

Megvan a hátránya este persze, mert akkor a benti világosság és kinti sötét miatt az utcáról is látják ha valaki mászkál az előszobában, még a folyosón is, de utólag már nem szeretném ha helyette tömör ajtónk lenne.

jan. 9. 14:16
 6/12 anonim ***** válasza:
59%

#2: "Mármint,ha társasházban a folyosón valaki mászkál este,akkor be fog világítani a lakásodba."

És az miért baj?

A bejárati ajtó az előszobába nyílik, esetleg régi szoba-konyhás lakásban a konyhába. Aludni meg a szobában szokott az ember. Szóval az alvásban nem zavar, akkor meg?

jan. 9. 14:48
 7/12 anonim ***** válasza:

6#

Attól,hogy valami nem feltétlenül zavar,attól az még szerintem nem lesz előnyös.

Én mikor felújítattam a régi téglalakásomat direkt úgy kértem az ablakostól,hogy teli műanyag ajtó legyen, és felső ablak a bejárati ajtó felett is szűnjön meg.

( igen az ablakostól,mert az összes régi fa ablakot lecseréltettem új műanyag ablakra,és a régi fa bejárati ajtó helyett is méretre készítettem egy új műanyag bejárati ajtót) a téglalakásomban

jan. 9. 15:23
 8/12 anonim ***** válasza:

Ja, más meg örül, ha ez a sötét helyisége a lakásának egy kicsit világosabb lesz. :-)

Egyébként annak az ablaknak más előnye is van: pl. úgy lehet szellőztetni, nyáron huzattal átszellőztetni a lakást, hogy közben nincs vagyonbiztonsági veszély (nem tudnak bejönni kívülről a lakásba). Vagy pl. ha egy ismeretlen becsönget, egy idős ember vagy nő simán meg tud vele bármi beszélni, anélkül, hogy ajtót nyitna neki (személyi biztonság).

jan. 9. 15:46
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet beèpíteni utóleg. A teljes rendszer adja az ajtó merevsègèt stabilitását. Ha most kivágod, akkor több merevítő kell az üveg miatt, ès változik az ajtó súlya. A teljes ajtó pedig nem erre van gyártva.
jan. 9. 18:08
 10/12 anonim ***** válasza:

Dehogynem lehet, csak az egész panelt kell cserélni egy másikra, nem csak az üveg helyét kivágni.

Műanyag nyílászárós simán megoldja.

jan. 9. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!