Készre gyártott, be is épített műanyag bejárati ajtóba be lehet utólag építtetni üveget?
Sose értettem,hogy mire jó bejárati ajtónál,ha üveges?
Mármint,ha társasházban a folyosón valaki mászkál este,akkor be fog világítani a lakásodba.
Ez miért előnyös?
A gyártót kell róla megkérdezned, mert a műanyagot te csak kívülről látod, de lehet hogy belül olyan a szerkezete ami miatt nem lehet azon a részen kivágni.
Ajtókat nem igazán jó utólag piszkálni, veszítenek a szilárdságukból, de persze lehet hogy meg lehet vele tenni.
#2 "Sose értettem,hogy mire jó bejárati ajtónál,ha üveges?
Mármint,ha társasházban a folyosón valaki mászkál este,akkor be fog világítani a lakásodba."
Nem ugyanaz egy társasházi belső bejárati ajtó mint egy ház külső ajtaja.
Nekünk is üveges van és azért mert abban a típusban nem volt tömör változat. Eleve van egy szárnya is ami kinyitható ha szükséges és így még szélesebb a bejárat, az is üveges, meg felül is van plusz üveges része, mint egy felső, keskeny ablak. A célja mindennek pont az hogy a fény bevilágítson rajta és lehessen látni ha valaki áll az ajtó előtt. Nem kell kukucskáló nyílás az ajtóra.
Megvan a hátránya este persze, mert akkor a benti világosság és kinti sötét miatt az utcáról is látják ha valaki mászkál az előszobában, még a folyosón is, de utólag már nem szeretném ha helyette tömör ajtónk lenne.
#2: "Mármint,ha társasházban a folyosón valaki mászkál este,akkor be fog világítani a lakásodba."
És az miért baj?
A bejárati ajtó az előszobába nyílik, esetleg régi szoba-konyhás lakásban a konyhába. Aludni meg a szobában szokott az ember. Szóval az alvásban nem zavar, akkor meg?
6#
Attól,hogy valami nem feltétlenül zavar,attól az még szerintem nem lesz előnyös.
Én mikor felújítattam a régi téglalakásomat direkt úgy kértem az ablakostól,hogy teli műanyag ajtó legyen, és felső ablak a bejárati ajtó felett is szűnjön meg.
( igen az ablakostól,mert az összes régi fa ablakot lecseréltettem új műanyag ablakra,és a régi fa bejárati ajtó helyett is méretre készítettem egy új műanyag bejárati ajtót) a téglalakásomban
Ja, más meg örül, ha ez a sötét helyisége a lakásának egy kicsit világosabb lesz. :-)
Egyébként annak az ablaknak más előnye is van: pl. úgy lehet szellőztetni, nyáron huzattal átszellőztetni a lakást, hogy közben nincs vagyonbiztonsági veszély (nem tudnak bejönni kívülről a lakásba). Vagy pl. ha egy ismeretlen becsönget, egy idős ember vagy nő simán meg tud vele bármi beszélni, anélkül, hogy ajtót nyitna neki (személyi biztonság).
Dehogynem lehet, csak az egész panelt kell cserélni egy másikra, nem csak az üveg helyét kivágni.
Műanyag nyílászárós simán megoldja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!