Otthoni használatra villanyos 230v fahasogató megfelel téli tüzelő hasogatàsára ?
Ha erre gondolsz, akkor ez egy bóvli. Tökéletesen alkalmatlan arra, hogy köbméternyi fát feldarabolj vele.
3# mivel 10tonnást írtak, az kapásból hidraulikus.
A lènyeg, hogy azt amit veszel, tudja hasítani.
Nekünk kb15 ève van egy 5,5 vagy 6 tonnás vízszintes. Azóta van használatba gond nèlkül.
Tönkre lehet bármelyiket tenni. Pár házzal odèbb egy 10 tonnást nyomtak gajra a második èvbe.
Nekem is hasonló 6 t van.Meg kell tanulni vele hasogatni.
Vannak kemény fák,ha nagyon vastagok,be szoktam fűrészelni.
Elégé veszélyesek,a kirepülő fa engem már orron kapott.
Megcáfolnám az 1-est...
Nekem egy 5t-s AL-KO van. A legalapabb cucc, ennél már csak egy egyszerűbb van, aminek még lába sincs, asztalra kell tenni.
Namost kb 250 köbméternél tartunk és azon kivül hogy a festék megkopott rajta, nincs semmi baja. Volt hogy a 10 köbméteres szállítmányt egy nap alatt el is hasogattuk vele.
Az első gépet fater tönkretette, elkezdett belőle csöpögni az olaj. Szerencsére gariban kicserélték. Aztán jötten én és elolvastam a használatit ahol le van írva, hogy munka közben a kis csavart a munkahenger végénél ki kell csavarni 2-3 fordulatot, hogy tudjon levegőzni. Erre figyelni kell, különben kinyomja valahol a tömítést és elkezd szivárogni.
Nagyon vastag tuskókat is sikerült vele elhasogatni. Nem a közepén kell kezdeni, hanem oldalról kell elkezdeni "lesarabolni" és menni fog. A legdurvább, fűrésszel is nehezen elvágható göcsös tuskókat nem sikerült egyedül elhasítani.
A rövidebb fák mögé én teszek egy másikat, hogy ne kelljen annyit járatni a gépet. Ez az egyetlen hátránya a hidraulikusoknak hogy kicsit lassú.
Ez az orrbaverősdi nem jellemző ha az ember ésszel csinálja. Egyrészt nem kell oda állni ahova repül a fa. Az meg mindig jobbra, az ék felé csapódik ki. Másrészt amikor látod, hallod, hogy nehezebben fogja hasítani, akkor nem kell nyomni mint a csengőt, hanem szépen finoman, kicsiket kell rányomkodni a szelepet működtető karral és hagyni időt a fának hogy elrepedjen. Ha nyomod neki végig, akkor a hirtelen felszabaduló feszültség persze hogy elrepíti valamerre a fát.
Szóval összességében én tudom ajánlani ezeket a gépeket. Soha többet nem fogok fejszével hasogatni amig van és működik a gép!
10A-s kismegszakító kevés hozzá! Ezeken általában 2-2,2kW-os motor van. A 10A-est leveri induláskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!