Mennyibe kerül mondjuk egy 70 m2-es ház fűtése fával?
Mi napközben fával fűtünk, 21 fok körül, éjszaka gázzal, 19 fok körül. (16 óra + 8 óra). 110 nm lakás, plusz 60 nm pince, ahol télen 10-15 fok van.
A nappali 16 órában még ezekben a nagy hidegekben sem tudunk eltüzelni fél mázsa akácnál többet, ami havi 15 mázsa. A hasított akác, amit csak rá kell pakolni, max. 2000 számlával, házhoz szállítva. De ismerőseim szerint szénnel kellene fűteni, az viszonylag olcsóbb, tisztán fával fűteni csak annak éri meg, aki tud olcsón szerezni vagy vágni.
Ha tényleg ilyen rengeteget rá tudsz pakolni, akkor nagyon ócska a kazánod, megérné kicserélni, vagy pedig agyonra el van kormolódva a hőátadó rendszer, és a meleg csak elszáll a kéményen.
Persze, hogy sok függ! :)
Én a Mátra alatt lakom. Teherautós tételben még 1000-ért is lehet venni.
Egy éves fűtésnél az elhasznált fa mennyisége átlag 22c foknál, maximum 120 mázsa ami a mai áraknál 2000-2500 Ft/q-a nálam /75nm/
Ha a fűtőtt hónapok számát hét hónapnak vesszük akkor is havi maximum 35000-43000Ft. Én egy esztendeje rúgtam ki a gázműveket, mert a számlám havi 60000Ft volt és az éves elszámolásnál további 100000Ft-al sarcoltak meg.Nincs számla nincs cseszegetés. Annyit fűtők amennyi zsetonom van. A favágás igen az kellemetlen, de nem telefonál mindenféle idióta hogy a számlát mikor fizetem ki.A gáz kényelmes de nagy lehuzás. Mindenkinek javasolom, az egyéb fűtési módokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!