Lakás párásan tartására tippek?
Ezek a trükkök mit sem èrnek. A vizes törölköző is megszárad màsnapra.
Radiátorokra szoktak edènyekbe (tepsi)vizet tenni. A meleg miatt az tud párologni jól. Az kitart egy darabig.
Ahol sok pára keletkezik, ott párátlanító szerkezettel akár napi több liter vizet is kiszednek a lakás levegőjéből, hogy 50% alá csökkenjen a szint. Ezt csak azért írom, hogy ilyen léptékekben kell gondolkodni.
Nálad a száraz levegő azt jelenti, hogy folyamatosan jön be a lakásba a külső, alacsony abszolút páratartalmú levegő, ami felmelegedve nagyon alacsony relatív páratartalmúvá válik. Hogy ezt pótold, ahhoz nem elég napi 1-2 dl elpárologtatása.
Az ok valószínűleg az, hogy olyan fűtőberendezésed van, ami a helyiség légteréből veszi az égéshez szükséges levegőt, és a kéményen eltávozó levegő helyébe jön be a sok kinti levegő.
Ha lentebb veszed a fűtést, akkor ez a folyamat csökken.
Nekem a munkahelyemen van ilyen gázkazán, és 24 órás készenlétben vagy kétszer már megpróbáltam mérni a párásítás hatását. Annyit értem el, hogy ha a kb. 40 m2-en a radiátorra tett jégtálcából (szivacsdarabokkal fokozva a párologtatást) elpárologtatok egy nap alatt 2 dl vizet, akkor a 20%-ról felmegy mondjuk 24%-ra. Még ez is semmi.
Azt tudnád tenni, hogy telerakod vízzel teli fazekakkal a radiátort.
Amúgy miért baj, ha kevés a pára akkor, mikor nincs otthon senki?
3
Meg faablakok és beépített szellőzőrácsok biztosították az erős szellőzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!