Huszonéves nőként miből, meg hogy költözzek fel Pestre? (Miskolcról)
Ti hogy oldottátok meg? Az egyetem is még folyamatban van, de a barátom elhagyott, mert odaköltözött és nem is hív oda, hogy lakjak vele. Pedig a szülei rohadt gazdagok, mindent fizetnek neki. Ott találhatnék munkát, onnan már könnyebb lenne, de elment ez van. Mindenki aki számított már Pesten/külföld
ön van. Legjobb barátnőmnek házat vett az apja, férjhez ment, nem dolgozik. Két másik barátnőmnek ott a babaváró. Kérdem akkor, hogy társ nélkül így hogy? Nem az orvosira járok (bár ismerek olyat,annak is a szülei fizetik az albiját amiben egyedül él,mint rezidens már) nem lettem milliomos értitek.Szeretnék biomérnöknek is tanulni a
jövőben, de nem itthonról.
A legtöbben ilyen esetben NEM lakást bérelnek, hanem SZOBÁT - ami sokkal olcsóbb és megfizethetö.
Egyáltalán nem értem, MIÉRT kellene bárkinek is a lakhatásodat fizetni vagy eltartani téged????
Ha felvesznek budapesti egyetemre, mehetsz kollégiumba, mint bárki más (ezt Miskolciként meg is fogod kapni a távolság miatt) és egyetem mellett lehet diákmunkát vállalni + ott az ösztöndíj is. Ha pedig kevés, akkor veszel fel diákhitelt.
Nekem se toltak a seggem alá semmit, kollégista voltam, mégis sikerült most 30 éves koromra Budapesten hitelből lakást vennem, igaz egyetemen tepertem mint a fene, rögtön érettségi után kezdtem, hétvégéket és a nyarakat végig melóztam, majd mikor már lehetett, akkor mentem gyakornoki melóra.
Biomérnökkel viszont nem fogsz jól keresni, ezt megmondom neked előre.
Ha mérnöki szak, akkor csak fejlesztésben vagy gépészetben érdemes gondolkodni. A többi mind botrányosan alulfizetett a beletett energiákhoz képest.
pedig a biomérnök a jövő...persze nem fősuli. A környezetvédeli mérnök/biomérnök keresett kincs lesz
Bérelj szobát, vagy menj koleszba..
A pasidat szard le, az már nyélnélküli fejsze.
Diák munka + diákhitel + értelmes szakirány. Én is így végeztem el az egyetemet, mint sok átlagos egyetemista. 6 év alatt összesen 0 Ft-al támogattak a szüleim, azért mert nagyon csórók voltunk.
10 év kemény munka után vagy egy jól fizető munkám, 2 éves családi házam, 6 éves Golfom.
Nincs ebben semmi ördöngösség, csak kitartás, és rengeteg munka!
Elmész dolgozni, összeszedsz egy kis pénzt, annyit hogy bőven ki tudjál fizetni 2-3 havi kauciót plusz egy havi bérleti díjat, közben pályázol valami munkára Budapesten és már úgy költözöl fel, hogy van ott állásod. Mellette pedig folytatod a tanulmányaidat.
Vagy kivárod otthon amíg felvesznek egyetemre és kapsz kollégiumot. Mondjuk én a helyedben addig is dolgoznék valamit Miskolcon, hogy ne 0 forint legyen a zsebemben. Mikor kezdtem az egyetemet (kihagytam 1,5 évet érettségi után), elkezdtem egy OKJ képzést, mellette dolgoztam egy sminküzletben, és utána úgy tudtam kezdeni az egyetemet, hogy volt 1 millió forint a számlámon (2014).Így nekem ez az ösztöndíjak mellett elég volt arra, hogy ne kelljen a szüleimtől az egyetemi évek alatt pénzt kérni, egyetlen támogatásom volt, hogy egyetem előtt lakhattam otthon.
Amíg mástól várod a megoldást addig sehogy nem fog menni!!
Az nem derült ki, te dolgozol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!