Csempekályhával mit lehet tenni, ha a repedéseknél füstöl?
Nem mai darab, de működik, viszont az oldalán és a tetején vannak repedések ahol jön ki a füst.
Ragasztót vettünk rá, amivel be lett "tömve" hőálló ragasztó, mégis az ajtaja felett a ragasztó elkezdett égni és még füstősebb lett
Biztos, hogy jót vettél? Mert ilyen helyre ez kell, ez tuti nem ég el.
Ha ilyet vettél és betartottad az utasítást akkor jónak kell lennie.
Én agyagot szoktam ehhez gyúrni.1-2 évet ki bír.
A kályhások is agyaggal dolgoznak.
Látom a pirosozásból, hogy nem értik a városlakók a sárral betapasztás fogalmát.
Pedig ez így működik. A kályhát sárgafölddel, agyaggal (a megnevezésekbe ne vesszetek bele, minden falu minden utcájában máshogy 'híjják') kell megjavítani, betapasztani. Az 1000 éve működik. Akár tetszik, akár nem.
Az a majomtakony is tök jó amit linkeltetek, nekem is van, de cserépkályhára én nem használnám, ott eléggé "tájidegen". A cserép porózus ezért is lehet hogy nem tapad rá rendesen, meg az is lehet hogy Kérdező csak odanyomta mindenféle előkészítés nélkül a poros, kormos repedésbe és várta a csodát.
A kályhát minden évben ki kell tiszítani hogy jól működjön. És ésszel kell tüzelni is. Ha a kályha repedt, akkor ott valami nem jó. Ha füstöl, akkor meg pláne nem jó már az a kályha. Ki kell takarítani. A tisztító nyílásokat is "sárral" szoktuk visszatapasztani. (Talán az idézőjel miatt csak minden második butuska nyomja bele a pirosat)
6:
Köszi az infót ki van takarítva csak nem mai darab.
Nem mi vettük stb.
Mellesleg hívjuk már nevén az agyagot és ne sárnak csúfoljuk , mindenki értenifogja.
Végülis esik szét, füstöl, reped a kályhád, de neked az a legfontosabb, hogy ki hogy hívja a vizes földet....
Ha valaki a forgalomirányító jelzőlámpát rendőrlámpának mondja azon is kiakadsz?
Mi az a**** esik szét? :D
Senki nem mondta, hogy szétesik ez 30 éve olyan stabil mint Katiban a gyerek. abszolút nem esik szét, lehet a tied igen de ez stabil csak a füstöt engedi ki, de egyébiránt stabil.
Igen, azon még inkább.
Hívjuk már nevén a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!