Kilyukadt kazánnal mit lehet csinálni?
Amúgy is régebbi, kókány kazánról van szó.
Ez lenne a 3. tele de előtte évekig volt már használva, tehát nem új.
Párom velem üvöltözik, emiatt, hogy kilyukadt.
Én direkt nem szólok egy szót sem, ha nincs begyújtva és hideg van.
Azt mondja " be lehet abba még gyújtani"
Nem szeretném hogy felrobbanjon, vagy valami de SEMMIT nem mond, én meg nem értek hozzá. Csak azt tudja üvöltözni, hogy mindig a pénz, minden a pénzt viszi stb. Én tanulok jelenleg keresetem nincs, de holnap első dolgom lesz, hogy ami van pénzem (nem sok 100 e Ft) leteszem az asztalra és megmondom neki, hogy keressen szerelőt, vegyen másikat , akármi.
Állandóan velem üvöltözik, mintha én tehetnék róla. Be van már rúgva így ma már esélytelen vele kommunikálni, de őszintén nem is akarok.
Csak mivel semmit nem mond, ő be van rúgva én meg félek, hogy túlmelegszik vagy tudom is én.
Holnap szombat, most honnan a fenéből akasszak le valakit aki ért hozzá? Na meg miből... 100 ezer Ft-om van, tudom semmire nem elég se javításra, se újra de most ennyit tudok hozzátenni.
(Állandóan van valami, tél közepén, karácson előtt, vizsgaidőszak elején kva jókor jött ez most)
Kihez lehet ezzel fordulni szombat reggel???
Ha a nagypapád hegesztő volt, akkor Ő már csukott szemmel is megcsinálja. A sok tonnánnyi vas, amit életében meghegesztett, ahhoz képest ez semmi, nem kell lenézni a régi öregeket.
A szobába ahol alusztok, oda meg rakjatok fel szénmonoxid vészjelzőt.
Hosszabb távon viszont kell egy új kazán, kb. 300-400ezer Ft. Érdeklődjetek, hogy nem-e lehet hitelre venni, ha egy évre elosztják az árat, az egész tűrhető.
Más megoldás nincs.
Ki nézte le?!
Ezaz, hogy a mostani állapotát is ő kókányolta.
Nem akarom már egyáltalán ezt. Már a kazántöltő csap (vagy akárhogyis hívják) is csöpög. Nagyapámnál volt 30 évig nálunk 3 éve de gyanítom, hogy ő sem újonnan vette. Szabadulni szeretnék tőle, amint lehet nem javítgatni.
És mint leírtam, nem lenézem épp az, hogy féltem és kvára nem akarom, hogy a 80 fokos csöpögő víznél ő a létre tetején (még csukott szemmel sem) heggesztgessen. Szerelő biztos nem fog ide kijönni mivel, ezt a "rendszert" ők rakták össze.... körbe is röhögne bárki aki ezt a fűtési megoldást meglátná...
Hitelt nem tudom, hogy erre adnak e...
Ha több mint 30éve működik, akkor annyira rossz nem lehet, és nem nevezném kókánynak. Pl. egyetlen mai gyártó sem vállal 30év garanciát a mai kazánokra.
Egyébként lehet venni hitelre, részletre:
Pl. ezeknél:
Azt írja 9hónap-48hónap között lehet választani.
Fontoljátok meg.
#20: Az, amit pont ilyen helyzetekre raksz félre
23:
A tartály nem a földön van, sem a csap ami folyik!!!
Egyébként hidd el, a gerincsérvének pont nem tesz jót, az sem, ha a földre hajolgat ....
24:
Az, hogy régen (30+ éve ) jó volt az egy dolog, azóta lett kókányolva, illetve ez az egész rendszer ami itt van, a radiátorok, a vezetékekés mint párom műve, aki ezt nem tanulta de ő rakta össze.
Abszolút nem érzem magam biztonságban, főleg hogy ő szokás szerint be van rúgva, "döglik". Én aludni nem merek, (egyébkéntis tanulok)
Hiába mondom neki ne tegyen rá több fát, csak tett... úgyhogy most várom, hogy elaludjon...
Köszönöm a tippet! Holnap megbeszélem vele, ha méltóztat felkelni...
Igen csak problémás a dolog, az ürge iszik, az asszony ordít, a kazán meg lyukas, tehát a szerelmi háromszög minden sarka gyanús!!!!Nézzük a kazánt, mert ezt lehet megoldani a legegyszerűbben, mert ha folyik, akkor az látszik!!! A kazánok egy belső és egy külső lemezből állnak, ha a külsőn van lyuk, simán be lehet hegeszteni, ha a belsőn, akkor is látszik, vagy kitapintható, hogy hol, legfeljebb egy lyukat kell vágni a külsőn és az is meghegeszthető!!!!! (persze nem olcsó, mert egy-két órát igénybe vesz és a hegesztés ma már drága, sőt még drágább is lehet, de ha új kazán kell az sem olcsó és ki tudja mennyire időtálló, kölcsönre, ilyet csak bankos írhat!!! Én természetesen "kókler" vagyok, és azt javasolnám, ha mégis új kell, van olyan cég, aki hajtogatással megoldja a sarkok kérdését, kevesebb lesz a hegesztés, vékonyabb lemez kell az nehezebben ég ki és
ki kell hagyni minden felesleges lángterelőt!!! (nálam 50 éves a kazán,
2,5-ös sima lemezből, lignitbrikettel fűtve, begyújtás után 24-48 órán át fűt, 100m2 + tetőtér!!)
Az ember állandóan részeg, ez előny, ugyanis az utántöltés olcsóbb!!!
Hogy az Ön problémái mikor oldódnak meg, Angliában azt mondják, "sokkal jobb egy gyarmaton rabszolgának lenni, mint itthon rabnak !"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!