Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Panelban borultál már ki...

Panelban borultál már ki idegileg a szomszédok állandó zajai miatt?

Figyelt kérdés
Nálam már határeset, ezelőtt 10 évig laktam szintén panelban, de ott szinte semmi zavaró nem volt, itt meg felettünk és alattunk is, felváltva nyomják. Szinte folyamatosan, a nap 24 órájában valaki valamit kopog, dübörög, főz, cigizik, széket tologat, még éjjel sincs nyugalmam. Folyamatos hang és szag hatások vannak, ablakot sem tudtam sokszor nyitni nyáron. Már ki vagyok merülve. Úgy érzem, hogy nincs magánszférám, olyan mintha kéretlen idegenekkel laknék együtt. Legalább egy 24 óra pihire, feltöltődésre vágyom, a saját lakásomban.
2010. okt. 20. 21:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
igen herótom van attól hogy péntek éjjel arra kelek fel hogy nagytakarít önagysága ja és hozzáteszem pénteken hazamegy a munkából és az egyik kezével bekapcsolja a hifit a másikkal a porszívót közbe ágyneműthúz beletömnek egy csomó ruhát a mosógépbe és akkor mikor végre befejezi a zenélést meg a poszívózást akkor azt halgatom hogy nyőg az a szerencsétlen mosógép és nem gyenge a nő egy teljes szennyestartónyi ruhát bele tud tömni neki is felültöltős whirlpoolja van és őt nem zavarja hogy összemossa a kevésbé szennyezettet az erősen szennyezettel beleönt egy csomó mosószert és multkor sikerült neki annyira tultömnie hogy kiömlött a gép tönkrevágta de nem érdekli most vett egy ujat és avval is ezt csinálja ezelőtt ilyen ugrálós eneromatja volt azt is ugy elintézte hogy egyszer felborult én meg majdnem szívrohamot kaptam meg a kislányom is ja utána le is égette az energomatot jött hozzám dicsekedni hogy mijen jó régi géphez jutott olcsón és csak 1 honapot bírt nem tudom a whirlpool hogy bírt ki emelett a nő mellett 2 évet de én is el fogok innen költözni mert egyszer leégeti a házat ...... és ez így megy minden péntek éjjel nem jó a nővel rosszba lenni mert veszett már össze egy lakóval és berúgta rá az ajtót mert véletlen nekivágta a liftajtót szóval én szolni sem merek neki mert félek tőle és nsme szeretném ha bárkinek is baja sne a családomból...
2011. aug. 23. 00:14
 12/16 A kérdező kommentje:
Hát ez durva!!!
2011. aug. 23. 08:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom ez kiborulásnak számít-e:

Egyetem alatt laktam panelban, előtte egész életemben családi házban éltem. Így kellett legalább fél év mire megszoktam és egyáltalán rendesen el tudtam aludni.

Az első hónapokban nagyon nyomasztott a panel és elaludni se tudtam esténként, éjszaka is rengetegszer felébredtem. Aztán úgy ahogy megszoktam, hogy valaki mindig motoszkál, ugrál, ordibál, vagy fúr ütvefúróval, esetleg lehúzza a wc-t, köhög, vagy szexel a szomszédos helységben és hogy a ház előtt az ablak alatt is mindig járkál valaki.

Pontosan úgy voltam vele, mint a kérdező. Teljesen megszokni nem tudtam és utáltam is ott lakni, inkább csak alkalmazkodtam a körülményekhez.

2011. aug. 23. 10:22
 14/16 anonim ***** válasza:
Ugy látszik én vagyok az egyedüli szerencsés, már 34éve élek benne és nagyon szeretem a szomszédaim is ugyanazok igaz fölöttem nincs senki a ház hét emeletes. Mindenki betartja a házirendet a házat körbe parkok fák veszik körül a kert virágokkal van tele: Ide még akkor költöztünk amikor átadták a házat fiatalok voltunk /én kismama/ nagyon jó közösség alakult ki ugy vigyáztunk mindenre mint a sajátunkra közösen festettük ki a lépcsőházat stb azóta sok uj lakó jött de ők is ugyanugy beszálltak a közösségbe és mindenki jól érzi magát. Persze itt is megfordult olyan család aki kilógott a sorból ,de az hamar tovább is állt. Ezt azért irtam le mert a panelban is lehet élni csak embernek kell maradni
2011. aug. 23. 14:59
 15/16 A kérdező kommentje:
Ezelőtt 10 évig szintén panelban laktam, ott semmi gond sem volt, mintha egyedül éltem volna, olyan csend volt mindig. Szóval van összehasonlítási alapom, most ezért is vagyok ennyire kiborulva.
2011. aug. 23. 17:15
 16/16 anonim ***** válasza:

Én is panelban lakom, és a felettünk lakó hölgy hajnalban kopogós talpú cipőben mászkál. Egyszer meguntuk, a feleségem felment, hogy szóljon neki, de nem volt otthon, csak a fia. Elmondta neki a bajunkat, aztán amikor a nagysága hazajött, lehozta az otthoni mamuszféle papucsát, ami tudvalevőleg nem kopog. Fel volt háborodva, hogy ő nem szokott kopogós cipőben járkálni, csak abban a papucsban. Még meg is haragudott, és azóta nem is köszön.

Aztán az alattunk lakó embernek a fia évekig cimbalmozott olyan hangerővel, hogy nem lehetett tőle aludni, még halottak napján is nyomatta. Szörnyű volt, amikor még éjszaka fél kettőkor is cimbalmozott. Azóta már jó pár év eltelt, mert elköltözött a gyerek, vagy mi volt, mert nem hallani. Viszont az apja csinálta utána évekig a cirkuszt. Azon a rohadt radiátoron minden feljött, az ordítozás, szekrényrugdosás. Egyszer egy rendőrt megkérdeztem, hogy mit lehet tenni ilyen esetben. Azt mondta, hogy gyűjtsünk össze 8-10 aláírást ellene, azt adjuk be a polgármesteri hivatalba, és majd azok intézkednek. Egyébként meg ki lehet őket hívni, és ha az első figyelmeztetés nem használ, akkor beviszik, és reggelig ott kuksolhat, azon gondolkodva, hogy máskor ne zavarja a szomszédok éjszakai nyugalmát. Más is volt, most jut eszembe, a felettünk lakó hölgy előtt egy vénember lakott, az meg állandóan, mintha suszterkedett volna még éjszaka is. Szögelt, kopogott, szögelt. És most nem beszélek az éjszakai ordítozásokról, amik behallatszanak. Az ablak alatti pofázásokról, füttyögésekról, mert ugye nincs mobiltelefon, ezért fülsértően fel kell fütyülni a 10. emeletre. De már nem is idegesítem magam, inkább befejezem.

2011. aug. 23. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!