Ezzel mit lehetne kezdeni?
Figyelt kérdés
Albérletbe költöztem pár hónapja, és kaució helyett vállaltam, hogy kifestek. Nos, az önmagában sem volt egyszerű, mivel penészes volt az összes fal. Hipóval permeteztem le, aztán felcsiszoltam, befújtam alapozóval, és azután kaptak egy réteg glettet, és (persze száradás után) két réteg festéket. A probléma kizárólag a fürdőszobában van, mivel minden reggel fürdés után azzal szembesülök, hogy a festék lepereg a mennyezetről, illetve a mennyezeten is láthatóak formabeli elváltozások. Életben maradt volna a penész? Mivel tudom kiirtani, ha a hypo és a csiszolás nem volt elég? Ötletem sincs ezen kívül, hogy ez miért lehet, a fürdőszobában még külön szellőzőnyílás is van. A többi helyiségben semmi probléma nincs, nem pereg le a festék, pedig nem a fürdőszobában szoktam teregetni is, ami szintúgy párával jár.2023. nov. 26. 00:55
1/10 anonim válasza:
“ kaució helyett vállaltam, hogy kifestek. ”
Arról tudsz, hogy bizonyos esetekben visszajár?
S arról, hogy más esetekben a rongálást, rezsi, bérleti díj elmaradást fedezi?
2/10 anonim válasza:
Az egész vakolatot le kellett volna szedni azon a részen és újravakolni.
Milyen ház ez? Milyen a teteje?
3/10 A kérdező kommentje:
#1 Arról tudsz, hogy mi szerepel a tulajdonossal kötött szerződésemben? Ha nem, akkor talán okoskodás helyett tanulmányozd a Ptk.-et, és vedd figyelembe a szerződéskötés alapvető szabályait, amik akár el is térhetnek a Ptk.-től. A kérdésem nem erre vonatkozott. Nyilván az általad említetteket jól tudom, ahogyan azt is, hogy a tulajdonos soha az életben nem fogja a bérlőnek visszafizetni a kauciót, hiába vigyáz a bérlő mindenre. Ráfoghatja bármire. #2 Társasház, nem panel, és egy földszinti lakásról van szó. A tetővel kapcsolatban fogalmam sincs, de úgy vélem, hogy ez ebben a tekintetben irreleváns, hiszen úgysem a tető van a fejem felett, hanem a szomszéd.
2023. nov. 26. 01:12
4/10 anonim válasza:
Áh... akkor esélyes, hogy a szomszédnak is ugyanott van a fürdője és áztatja a mennyezeted! Gyakori, hogy rosszul sikerül a vízszigetelés walk-in zuhanyzónál!
5/10 A kérdező kommentje:
És mit tudok ezzel csinálni, hogyan oldjam meg?
2023. nov. 26. 08:13
6/10 anonim válasza:
Biztosító, közös képviselő. Rákérdezni szomszédtól valami mestertől, aki látott már ilyet. Ezek mind megoldások. Sokféle lakás van és többnyire ramaty műszaki állapotban. Nálunk is folyamatos probléma ez, sokat kell vele foglalkozni, mire megoldódik.
7/10 A kérdező kommentje:
Viszont én a konkrét megoldásra lennék kíváncsi, mivel magamnak kell megoldanom. Azt nem tudom, hogy egyáltalán van-e biztosítás, illetve a közös képviselő ilyen esetben max széttárja a kezeit.
2023. nov. 26. 08:48
8/10 anonim válasza:
Egyáltalán nem igy van. Helyetted nem lehet eljarni.a kozps kepviselo sokat tud segiteni ha ennyi infod van csak. A tulajjal is egyezkedhetsz.
9/10 anonim válasza:
Ez csak egy feltételezés, hogy a felső szomszéd áztat, de ha Ő áztat, akkor azt neki kell megoldania, nem neked! Nem is tudnád magad megoldani, konkrétan szét kell verni a fürdőjét.
10/10 anonim válasza:
Zuhany után hagyd nyitva az ajtót. Ha így is ennyire párásodik, vizesedik, hogy lepereg a festék, akkor az nem egyszerű párásodási probléma és annak az elhárítása nem a te feladatod. A sima penészt egyébként le lehet festeni, a párával visszajön, de nem fog ilyen problémákat okozni. Én inkább vizesedésre gondolnék.
Azt meg lehet próbálni, hogy levakarod az egészet, kezeled penészmentesítővel, majd újrafested, de ha így is lepereg, az nem a penész miatt van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!