Sajnos vizesedik a lakás fala, sok a pára, peneszedés is volt. Olvastam minap egy hirdetést hogy egy új technikával (STOP POOL )ez megszüntethető. Fel is mérettem, 70% a vizesedés. Van esetleg valakinek ebben tapasztalata? Vagy megéri ?
Ez egy átverés.
Kb olyan, mintha lenne egy beázás és akkor a Stop Pool lenne a vödör, amit alá raksz.
A beázást kell megszüntetni.
A Stop pool árából ki is jönne.
De jobban is leírhatnád mi a gáz.
Alapvetően ha jól látom ez egy injektálás gyakorlatilag, ami jól tud működni abban az esetben, ha pl. azért vizesesik a ház, mert nincs megfelelő alapja. Mi pl. injektáltunk (házilag) tégla kerítést, ami felszívta a nedvességet és állandóan ledobta a vakolatot. Megszűnt a probléma, de azért nem vagyok róla meggyőződve, hogy ez egy nagyon jó alap gondolat, bár nem értek hozzá.
Kvázi egy vízzáró réteg keletkezik, ami nem engedi tovább szivárogni a vizet és felette kiszárad a fal. Ez oké. De attól még alatta marad a vizesedés, ez is oké lenne? Nem tudom... Egy kerítésnél tök mindegy, de háznál nekem neccesebben hangzik.
Ha nem a talajból felszívódó nedvesség okozza a gondot, akkor nem lesz megoldás. Ebben az esetben meg kell keresni mi okozza a gondot.
Elégtelen hőszigetelés, vízszigetelés, vagy egyszerű csőtörés miatt vizesedhet a fal.
A sarkok jellemzően hőhidasak szoktak lenni. Hideg a fal, lecsapódik a pára.
A kérdés alapján nem felázásról van szó, amire ez a technológia szól, hanem magas belső páratartalomról. Valószínűleg gumiszigeteléses nyílászárók vannak, emiatt elégtelen a szellőzés. Aztán minél magasabb a páratartalom, annál több víz csapódik le a falakon. Két megoldás van: vagy homlokzatszigetelés, hogy a pára nehezebben csapódjon le, vagy a páratartalom csökkentése. A második lényegesen olcsóbb...
Először is, venni kell egy páramérőt.
Ha tényleg magas a páratartalom, akkor egyrészt csökkented a keletkező párát, másrészt naponta kétszer kereszthuzattal szellőztetsz, a teljes belsőtéri levegőt lecserélve. Probléma megoldva.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!