Lefolyóba a dugó mérete nem stimmel, túl kicsi. Mit lehet tenni?
Eleve így volt a lakásban, hogy sem a kád, sem a mosdó dugója nem illeszkedik pontosan a helyére. Eleve fura, hogyan lehet így elszúrni gyártásnál a méretezést, illetve mi történhetett.
Megoldás lehet egy ronggyal körbetekerni a dugót, és akkor nem szivárog a víz. De mégis csak szebb megoldás lenne a megfelelő méretű dugó. Van egyáltalán méretezésük ezeknek? Hogyan lehet megállapítani, hogy mekkora kell? Itt milliméterek is számíthatnak, és házilag pontosan mérni pl. vonalzóval nem bombabiztos.
Szerintem adott méretűek vannak, tehát nincs 1-2 mm-rel kisebb vagy nagyobb, hanem van eggyel kisebb vagy nagyobb méret.
Ha a gumidugó elöregszik és merevvé válik, akkor pedig a jó méretű sem fog jól zárni.
Mindenféle méret létezik össze-vissza, ahányféle kád-mosdó, ahányféle gyártó. Sőt még egy 20-30 éves példánynak is más a mérete, borzasztó.
Vagy marad hogy rátekered a rongyot, vagy esztergáltass műanyagból kúpos dugót méretpontosra.
Több méret van, de nem ahány féle kád/mosdó, azért az túlzás!
Nagyon régi dugók képesek 1-2mm-t veszíteni a mértükből, ennek okán régi dugóknál előfordul, hogy már nem tömítenek jól. Elviszed a régit, kérsz egy méretben akkorát és annak zárnia kell, én is jártam már így.
Szabványméretek vannak, ezek közül valamelyik garantáltan jó lesz.
Venni kell egy újat, a régit meg kidobni, ha máshová se jó. Ahogy írják, ha nem tudod megmérni, elviszed a boltba, ott megmérik neked.
"hogyan lehet így elszúrni gyártásnál a méretezést"
Nem rontották el.
Tipik városi bölcsész, mindjárt a gyártü a hibás...
"illetve mi történhetett"
Elvitte a kiscica a jó dugót és tettek oda másikat. Ez meg kisebb.
Elmész az OBIba, vagy a Praktikerbe, vagy egy szerelvényboltba és veszel olyant ami belevaló.
Elképzelni nem tudom milyen élete lehet egy ilyen embernek akin egy káddugó kifog....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!