Kazán ajtónál ömlik a füst, mitől lehet ez?
A kémény el van dugulva.
Kéményseprő mikor látta utoljára?
Ki van bélelve?
Amúgy, az ugye világos, hogy ha a kéményen át nem távozik a füst, akkor életveszélyes így használni?
Füstgáz-mérgezés, CO-mérgezés lehet, mindkettőbe lazán belehalhat az egész család.
Bélelt kémény, fűtés szezon előtt júliusban volt a kéményseprő, tehát nem ott a gond. És igen, tudom, hogy életveszélyes így használni, én nem is tenném, anyósom és apósom, használja így is... Szerelőt ők nem hívnak, én nem hívhatok, saját pénzemen sem, mert nem az én lakásom... Párom meg nem tud velük beszélni, mert kamionozik, három hetente van itthon, a kazán most kezdte a hülyeséget.
Egyébként meg csak fával, tüzelünk, semmi mást nem rakunk a kazánba.
Ha nem csak begyújtásnál jön a füst a hideg és kanyargós füstjárat miatt, akkor garantáltan valami dugulás van valahol. Más egyszerűen nem nagyon képzelhető el.
Illetve, még 2 dolog mégis:
A szomszéd épített egy magas házat, ami miatt a szél túlnyomást okoz a kémény teteje táján.
Vagy (ez reálisabb): olyan helyiségben van a kazán, aminek ki lett cserélve a nyílászárója, és nem enged be semennyi levegőt. És ha a kazánba nem tud alul levegő bejutni, akkor a kéményen nem tud mi kimenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!