Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kazán ajtónál ömlik a füst,...

Kazán ajtónál ömlik a füst, mitől lehet ez?

Figyelt kérdés
Évek óta ugyanaz a kazán, ugyanaz a kémény, füstcső. Semmi új nincs a rendszerben. Begyújtáskor pedig a füst nem a kéményen távozik, hanem a kazán középső (tűztér) és felső ajtaján. Az alsó szellőzőn nem. De szó szerint ömlik a füst, a kéménybe egy csepp se kerül szinte. Ezáltal a tűz önmagát be is fojtja, alig ég a tűz, 45 fok fölé a víz hőmérséklet nem is megy. Ötletek, mi lehet a probléma?
2023. nov. 14. 11:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%

A kémény el van dugulva.

Kéményseprő mikor látta utoljára?

Ki van bélelve?

2023. nov. 14. 11:26
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a kéménynek huzata.
2023. nov. 14. 11:28
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, az ugye világos, hogy ha a kéményen át nem távozik a füst, akkor életveszélyes így használni?

Füstgáz-mérgezés, CO-mérgezés lehet, mindkettőbe lazán belehalhat az egész család.

2023. nov. 14. 11:31
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Vagy a kémény, vagy a kazán füstkiömlője el van dugulva, ezeket néha pl évente egyszer legalább tisztítani kell, ha nem csak fával tüzelsz, hanem jó magyar módra szeméttel, bútorlappal, festékesfával, műanyagflakonnal mindennel, akkor gyakrabban is kellhet.
2023. nov. 14. 11:31
 5/17 anonim ***** válasza:
De egyszer jártam úgy, hogy nyáron lódarazsak költöztek a kéményembe és beépítettèk úgy, hogy felső 4métert vissza kellett bontani és újra felépíteni.
2023. nov. 14. 11:33
 6/17 A kérdező kommentje:

Bélelt kémény, fűtés szezon előtt júliusban volt a kéményseprő, tehát nem ott a gond. És igen, tudom, hogy életveszélyes így használni, én nem is tenném, anyósom és apósom, használja így is... Szerelőt ők nem hívnak, én nem hívhatok, saját pénzemen sem, mert nem az én lakásom... Párom meg nem tud velük beszélni, mert kamionozik, három hetente van itthon, a kazán most kezdte a hülyeséget.

Egyébként meg csak fával, tüzelünk, semmi mást nem rakunk a kazánba.

2023. nov. 14. 13:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Egy pipere tükörrel nappal benyúlsz a szerelőajtón, ha látod az eget, akkor a kémény tiszta, vagy én a mobilomat szoktam bedugni kamerával. A kazán ha nem közvetlen a falba van bekötve, hanem van füstcsöve, azt le lehet szedni, ki lehetbpucolni, meg a kazánba is bele lehet nyúlni, ki lehet pucolgatni.
2023. nov. 14. 17:02
 8/17 A kérdező kommentje:
7-es, ezeket mind negcsináltuk, látszik az ég is a kéményből, a füstcsövek is le lettek szedve, át pucolva, és a kazán is. Koromtalan minden, mégsem jó valami továbbra sem.
2023. nov. 14. 17:27
 9/17 mindentudó99 ***** válasza:
A kazán füstjáratai is eldugulhatnak azt is ki kell pucolni.
2023. nov. 14. 19:55
 10/17 anonim ***** válasza:

Ha nem csak begyújtásnál jön a füst a hideg és kanyargós füstjárat miatt, akkor garantáltan valami dugulás van valahol. Más egyszerűen nem nagyon képzelhető el.

Illetve, még 2 dolog mégis:

A szomszéd épített egy magas házat, ami miatt a szél túlnyomást okoz a kémény teteje táján.

Vagy (ez reálisabb): olyan helyiségben van a kazán, aminek ki lett cserélve a nyílászárója, és nem enged be semennyi levegőt. És ha a kazánba nem tud alul levegő bejutni, akkor a kéményen nem tud mi kimenni.

2023. nov. 15. 07:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!