Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megkértek, hogy rajzoljak...

Megkértek, hogy rajzoljak mintát egy ház falára. Milyen kültéri festéket, milyen ecsetet javasoltok, soha nem csináltam még ilyet?

Figyelt kérdés

Jól rajzolok, ezért egy kollégám megkért, hogy dekoráljam ki az egyik melléképületét. A minta megvan, viszont kültéri felületen még nem dolgoztam (szobákat festettem már korábban).

1,5x5 méteres minta, javarészt szöveg. Milyen kültéri festéket használjak, milyen ecsetet, vagy utóbbi mindegy? Csinált már valaki ilyet?

2023. nov. 3. 11:37
 1/4 anonim ***** válasza:
20%
Tanulmányozd a secco technika mibenlétét.
2023. nov. 3. 12:46
 2/4 anonim ***** válasza:
[link] Itt leírják, melyik színeket ajánlják kültérre keveretlenül is és melyiket csak keverve. Egyébként festékboltban is biztosan segítenek. Mivel a felület elég rücskös, "enni fogja" a festéket és az ecsetet is, és nehezebb egyenletes vonalakat húzni. Nagy méretnél érdemes kivetíteni a falra.
2023. nov. 3. 14:02
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2023. nov. 3. 14:28
 4/4 anonim ***** válasza:

Én is a színező pasztát javasoltam volna, mint 2-es. Mi a kerítést festettük be vele színre, nem akartam külön vakolatot tetetni a betonra, csak befesteni. 14 éve csináltuk meg és azóta van fent, csak néhány helyen sérült meg ahol valami megütötte.

Széles színválasztékuk van és többféle márka, vannak különleges színeik is és keverni is lehet őket. Ha veszel kevés kültéri falfestéket - van 1 literes kiszerelésben is, színesben is - akkor ami nagyobb felületre kell azt olcsóbban meg lehet oldani. A színező paszták töményen erős színűek, de ha a megadottnál nagyobb adagban kevered a fehérhez akkor is elég jó színt tudnak adni - vagy vehetsz eleve színeset, pl. sok szürke felület lesz a rajzban, akkor érdemes egy világos szürkét venni festékben és a színezővel erősíteni a kívánt árnyalatra.

Itt mutatja a színező paszták színeit és hogy adott arányban miylen lesz a fehér festékhez keverve:

[link]

2023. nov. 3. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!