Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit lehet tenni?

Ilyenkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem,hogy az apám akivel 15+ éve nem találkoztam meghalt és a semmiből kaptam egy levelet hogy nekünk nell eltemetni + örököltem egy 20 valahány négyzet m területű 8. kerületi lakást. A lakás létezéséről nem tudtunk, az utolsó infó róla az volt hogy munkásszállón lakott. A levélben az áll hogy 120 000 ft-ot ki kell fizetni a hagyatéki tárgyaláson a jegyzőnek ami csak a minimum. Na most az a problémám, hogy jelenleg nincs munkám, édesanyámmal élek egy bérlakásban és nem tudunk a semmiből 100 000+ ezer ft-ot előteremteni. Arról nem is beszélve, hogy egyéb költségek is vannak lakás öröklése esetén. Ilyenkor mi van? Az öröklés folyamata el lesz utasítva? Vagy utasítsam vissza az öröklést?

2023. okt. 22. 18:51
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Menj el dolgozni. Hidd el sok mindent megold. Penz, megelhetes, stb.
2023. okt. 22. 18:52
 2/9 anonim ***** válasza:
48%
Akinek ma Magyarorszagon nincs munkaja, az nem is akar dolgozni. Le lehet pontozni.
2023. okt. 22. 18:53
 3/9 A kérdező kommentje:
Ez a menj el dolgozni szlogen most felesleges mivel a tárgyalás a hónap végén van és ha én még el is mentem volna dolgozni a hónap elején akkor se lenne pénzem időben. Szóval ilyen a jegyző mit csinál ha az öröklő szegény?
2023. okt. 22. 18:58
 4/9 anonim ***** válasza:
50%

Kérj részletfizetést.

Kicsit tedd rendbe, takarítsd ki a lakást, add ki!

Megmutatod? Hátha érdekel megvenni.

2023. okt. 22. 19:10
 5/9 anonim ***** válasza:
50%
És akkor a foglalóból ki tudod fizetni az eljárási költségeket.:)
2023. okt. 22. 19:11
 6/9 anonim ***** válasza:
50%
Ahonnan a levelet kaptad, vagy írd meg, mi a helyzeted, vagy személyesen kérj időpontot.
2023. okt. 22. 23:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Van rá mód, hogy eladd a hagyatéki tárgyalás előtt.

Ilyenkor az új tulajnak meg kell várni az ügy lezárását, ez akár hónapok is lehet.

De a közjegyzőnek tudnia kell ezt a szándékot, más az ügyintézés.

Lehet elárverezik, ha nem kívánod atvenni.

Hívd fel a közjegyzőt, az nem kerül pénzbe.

2023. okt. 23. 22:27
 8/9 anonim ***** válasza:

A temetést visszautasíthatod.

Ilyenkor az állam intézi.

Az örökséget is visszautasíthatod.

2023. okt. 23. 22:30
 9/9 anonim ***** válasza:
2: És akkor mi van? Van ennek a "válasznak" bármi köze a kérdéshez?
2023. okt. 23. 22:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!