Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Tennél SPC vinyl-t teljesen...

Tennél SPC vinyl-t teljesen fedett teraszra?

Figyelt kérdés

A gyártó szerint -25 fokig megbir mindent, akár a vizet is.

Na nem mintha érné, mert fedett, tehát eleve ytonggal van felrakva a korlát rész, fölötte pedig tető van, tehát eső egyáltalán nem éri, max pára.

Egyébként fele járólap lesz, ez a sarokülő részén lenne lerakva.

Mit gondolsz róla?

Köszönöm a válaszokat.

2023. okt. 18. 21:52
 1/2 anonim ***** válasza:

Nálam az erkélyen sima tekercses vinyl van! Mivel úgy építettem fából és a járófelület OSB, azért volt szükség valami olyan burkolásra, ami nem túl merev, de vízálló és túlzottan sokat nem akartam rákölteni, mert nem tudtam miként viselkedik a vinyl kültérben, fedetlen helyen. Azért esett a választás vinylre, mert úgy voltam vele, ha esztétikai állapota később romlik, ekkor is védi az OSB-t az esőtől és rákerülhet valamilyen teraszburkolat, fa vagy WPC. 3 éve csináltam, azóta sincs semmi probléma vele, színe nem fakult, anyagát nem kezdte ki az UV...

Mindenesetre ha járólap lesz az egyik felén, akkor rakjál azt a másik felére is, miért akarsz oda vinylt? Tehetsz fa hatású járólapot is, ha az a cél, hogy a sarokülő rész elkülönüljön. Nem lesz egyszerű a két különböző vastagságú anyagot egy szintre hozni! Járólap+ragasztónak van vastagsága, az SPC pedig pár mm vastag csupán. Szintkülönbséget pedig nem nagyon csinálhatsz, mert még ha fedett is a terasz, az esőt beverheti a szél, (láttunk már vízszintes esőt!), és meg fog állni az eső ezen a ponton. Sőt igazából burkolatváltót sem volna ildomos tenni, mert már az is elég lehet ahhoz, hogy a víz elfolyását gátolja.

2023. okt. 19. 08:53
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagy a terasz, nem szeretnék már rá költeni.

Köszönöm.

2023. okt. 19. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!