A konvektor "lötyög", ez most így jó?
Ma volt a gázszerelő, aki kitakarította a gázkonvektorunkat.
Azt mondta, hogy hátul 2 tartó csavar nem szükséges a gázkonvektorba és kivette. Ezek a csavarok a képen látható gázkonvektor felső-hátsó részén helyezkedik el és konkrétan ez rögzíti fixen a fém burkolatot magához a konvektorhoz. (Látszódik a képen, hogy a felső rész nem oda van forrasztva).
Szóval kivette azt a 2 csavart, elvitte magával és most bármikor hozzáérek a konvektorhoz az lötyög.
Évekig benne volt az a 2 csavar, fixen állt.
Ez okozhat problémát? Mégis miért vette vajon ki? Hívjam vissza holnap, hogy jöjjön és rakja vissza?
(kép a gázkonvektorról)
Lehetséges, hogy hiánycikk a csavar, és tőled szerezte be - ebben az esetben nem fogja visszatenni.
Hívd fel, és mondd meg neki, hogy te ragaszkodsz, ahhoz a két csavarhoz, mert így lötyög a konvektor. ÉS ne hagyd, hogy lerázzon.
Biztonsági problémát nem jelent. A gázkonvektorhoz meg miért érsz hozzá? Ha átforrósodik, még meg is sütheti a testedet.
Ezzel együtt is nyilván ha bent lenne az a két csavar, akkor nem lötyögne. Azt nem tudom elképzelni, hogy egy csavar hiánycikk lenne. Én keresnék a magam csavarjai között kettőt, adott esetben anyával együtt, és ráhajtanám. Az egész nem éri meg, hogy a szerelőt felhívjam miatta. 1-esnek erkölcsi értelemben persze igaza van, de nem ér annyit az egész, hogy ugráljak miatta.
Véletlenül kimaradt egy betű, "hozzáérnek". A két macskám szeret a közelében pihenni és néha hozzáérnek, aminek a hatására azonnal elkezd lötyögni és ez fura hanggal is jár természetesen. (Egyébként működő állapotban sem melegszik fel ez a burkolat annyira, hogy bárkit is meg tudjon sütni, aki érzékelve a hőt elveszi a kezét onnan.)
Holnap visszahívom a szerelőt, a hang az őrületbe kerget, amivel a lötyögés jár.
Főleg azt figyelembe véve, hogy télen amikor hideg van, akkor "pattog" a konvektor és ha egy minimális érintés hatására előjön ez a mozgás és a hang, egész télen így fog lenni, ami borzalmas lenne.
Gázzal fűteni pont ugyan annyi mint Decemberben, ez nem hőszivattyú…
Ja meg nincs meleg, 8 fok volt reggel, tegnap este felé meg 12 fok, elnézést ha este fürdésre bekapcsoltam a konvektort. Éjjel nem ment, az tény meg most sem megy, maximum este fürdéskor.
Én is fűtök, már 21 fok sincs. Én meg a 23-at szeretem. Reggel kint csak 3 volt, itt az É-Alföldön.
Ilyenkor nagyon kevés gázzal, pillanatok alatt felmelegszik a lakás, pár Ft miatt nem érdemes fogat vacogtatni.
Kérdező: mikor elvitte a csavarokat, nem kérdeztél rá, hogy mégis, miért viszi el, mikor azok a tieid? Ha meglennének, most simán visszatekernéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!