Egy házban szabad 2 kandallóval fűteni? Mondjuk úgy, hogy két helyiségben is van?
Ilyenről én még nem hallottam.
Azt igen, hogy egy kéményre nem mehet több.
Én most nem magyarországon élek, itt szigorúbbak, de itt is az van, hogy vagy külön kémény kell neki, vagy a kéményseprőnek meg kell mérnie, hogy adott kandallókat elviszi-e a kémény.
Lehetne lehet. Ahány kandallót, kályhát akarsz, annyit üzemeltetsz.
Megfelelő kèmènyek, kèmènymèret ès levegő utánpótlás kell.
Ahogy írták, semmi akadálya, scak minden kandallónál meg kell felelni minden előírásnak - együtt is meg külön-külön is.
Nekünk is 2 kéményünk van a ház két végében és senki nem kérdezte hogy kandalló vagy kazán lesz rájuk kötve.
Azt viszont meg kell nézetni, hogy lehet-e új kandallót arra a régi kéményre rátetetni. Az elmúlt 15 évben is szigorodtak a kéményekre vonatkozó szabályok. nekünk ez az egyik oka amiért még nincs kandallónk a nappaliban, holott ezért lett a kémény kizárólag (amúgy gázzal fűtünk). 16 éve amikor építkeztünk még megfelelt a kéményünk a szabályoknak de ma már nem. Előbb béleltetnünk kellene a kéményt, pedig még soha nem is volt használva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!