Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Minden állampolgár véleményét...

Minden állampolgár véleményét az alábbi törvényjavaslatról?(bárkitől)

Figyelt kérdés

Mivel az utóbbi héten egy tragédia történt ezért írom ki a kérdésem. Ha egy ingatlan,tartozás,végrehajtásában rendvédelmi szervezet nem vehetne részt az milyen lenne?..

Nyílván itt nem azokról az emberekről beszélek akik 30 millás autóval járnak és emellett tartozásaikat nem fizetik hanem azon emberek javára dumálok akik az ország olyan megyéiben laknak mint Borsod,Szabolcs, és olyan módon szegénység, legfőképp munka/jövedelem nélküliség van mely lezárja őket a társadalomtól példaképp említem kútról hordassz vizet majd sparhet kályhán melegíted. Vagy vezetékes gáz helyett 2 hetente ha jó módod van/ha nincs akkor havonta cseréled a palackod.A villany részét pedig inverterrel oldják meg. Ezen emberek részére szerintem nem járna ki lakoltatás egyéni vélemény. Miért azért mert ezen emberek számára épült kádárkocka(tömbház) javarészt hitelből épült vagy került megvételezésre. Tehát az itt született gyerekek alap szinten a 80 as években képesítéshez csak pénzért juthattak. Képesítés nélkül pedig a jelenlegi rendszer kidob,aki akar munkát találni fog is. Itt viszont arról van szó hogy olyan családok is sorra kerülnek a végrehajtással akik fizetnének a végrehajtó szerv részére de nincs miből teljesíteni....(ez lehet önhiba, vagy nem önhiba abban az esetben ha a munkahelye megszünik) Minden ember véleményét kérdezném arról hogy ha egy ilyen törvén,javallat lenne benyújtva hogy munkanélkülitől bármit de házat ágyat ne lehessen lefoglani ennek milyen következménye lenne, viszont ezt csak bűntetlen elő életű emberek számára tenné lehetővé a törvény ennek milyen vége lenne.

2023. szept. 24. 17:50
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát az itt született gyerekek alap szinten a 80 as években képesítéshez csak pénzért juthattak."

Hogy mi?

2023. szept. 24. 22:24
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi a kérdés?

Bocsi, de ez teljesen értelmetlen zagyvaság lett.

Mit szeretnél kérdezni?

2023. szept. 24. 22:34
 3/10 A kérdező kommentje:

Azt szeretném mondani hogy akik itt a nyolcvanas években jelenleg ide születtek azok felsőbb végzettséget diplomát mint napjainkban pénzért szerezhettek.

Ezeknek az embereknek maradt a kétkezű munka..

2023. szept. 24. 23:15
 4/10 A kérdező kommentje:
1 es nem a 8 általánosra értettem. Az emberek most is fizetnek olyan oktatásért amivel megtudják az összes bolygót csillagot(diploma) de mire kikerülnek egy egyetemről nem tudnak beverni egy szöget. Ennek mi értelme? Annak idején pedig a házak szocpolra újabb időkben 90 es évek környékén erre épültek. A parasztokat vidékről felcsalták a nagyobb pénzt ígérve így a paraszt még ha tanítani akarta volna a gyermekét az önfenttartásra nem volt kit.
2023. szept. 24. 23:20
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Megint nem érthető amit leírtál.

Aki itt született a 80-as években az nem pénzért szerezte a diplomáját hanem kijárta az egyetemet. Nem kell kétkezi munkát végezniük, diplomások, ennek megfelelően találnak munkát. Ha akarnak persze.

2023. szept. 24. 23:21
 6/10 A kérdező kommentje:
A felső oktatásért fizetni kell! Egy egyetemnek van éves/fél éves tandíja.
2023. szept. 24. 23:25
 7/10 A kérdező kommentje:
Ezt a szegényebb családok nem engedhették meg maguknak.
2023. szept. 24. 23:25
 8/10 A kérdező kommentje:

Vagy lehet én vagyok rosszul informálódva. Javítsatok ki nyugodtan! De én a jelenlegi szegény családok helyzetét erre vezetem le mint okozat. Illetve a munkahiányra ami mezőgazdasági megyékre még inkább jellemző jelenleg. A kérdés mi lenne ha valaki be nyújtana egy törvényjavaslatot mely szerint olyan családot aki nem rendelkezik folyamatos jövedelemmel alkalmi munkából el azokat ne lehessen ki lakoltatni.

Vagy legalább a kilakoltatás során fegyveres szerv ne lehessen jelen! Nem vagyok se konteós se államtagadó! Ezt kérlek vegyétek figyelembe

2023. szept. 24. 23:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Az egyetemen valóban vannak fizetős szakok, de a többsége az állami finanszírozású - azaz nem kell fizetni érte.

Az egyik gyerekem már végzett, a másik most egyetemista. Nem kellett fizetniük a nappali képzésért. Ahogy én is meg a párom is nappalin szereztük az első diplománkat, azért sem kellett fizetnünk.

A második diplomámat már levelezőn csináltam, olyan szakon ahol nem volt államilag finanszírozott képzés. De ha akartam volna azt is csinálhattam volna máshol, ingyen, csak úgy tovább tartott volna.

Akinek nem tud segíteni a családja az vehet fel diákhitelt. Az egyik félét lehet tandíjra felvenni, a másikfélét meg arra hogy legyen miből megélni a hónapban munka nélkül is.

Most 2 szakmát lehet megszerezni középiskolai szinten, ingyenesen, csak nappali képzésre kell járni hozzá. Az egyetemen 11 félévet fizet az állam.

2023. szept. 25. 00:07
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Mit szeretnél kérdezni?"

Szerintem arra akar kilyukadni, hogy aki nagyon csóró, munkanélküli és nem tudja a hitelét kifizetni azt ne lakoltathassák ki.

Amúgy meg ez összetett kérdés. Egyrészt most ha valaki ilyen olyan okból nem dolgozik, esetleg nem is akar, annak miért járna a lakás, amit ki sem fizetett amikor más, normális dolgozót simán kitesznek?

Másrészt van az a réteg akit a bankok nem is nagyon próbálnak kirakni. Leginkább azon múlik, tudják-e értékesíteni az ingatlant. Saját magam hallottam beszélgetést roma alvállalkozónk és banki ügyintéző között.

Azt mondta neki a bank, ha befizet 150 ezer Forint eljárási költséget, amibe a sok szarakodás került akkor eltekintenek az adósságtól. Még vissza is kérdezett, hogy jól értem testvérem, ha befizetek 150 ezret akkor elengeditek a 3 milliós tartozásom? Igen uram. Akkor mondd a számlaszámot és már utalom is.

Ez megtörtént eset volt. Nyilván egy Nógrádi cigányfaluban hiába lakoltat ki bárkit a bank, ha a büdös életben nem fog tudni megszabadulni az ingatlantól.

2023. szept. 25. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!