Erről a kandallóról mi a véleményetek? Egy 100 m2-es házba központi helyre, folyosóra elég lehet?
Figyelt kérdés
A szobák a folyosóról nyílnak, kádárkocka. A régi kályha is központi helyen volt, de nem volt elég erős, 6kW így nem volt távolabb annyira meleg, mint a folyosón. Ez a kandalló kellően erős lehet?2023. szept. 21. 21:03
2/17 anonim válasza:
Szerintem igen mert ez vizes kandalló és ha a radiátorokat már amennyit rálehet kötni a messzebbi szobákba helyezed el akkor elég kell hogy legyen
3/17 A kérdező kommentje:
Sajna nincs, sima fatüzeléshez kéne egy nagyobb teljesítményű, amit jól meg tudok rakni és sokáig meleget csinál. A szigetelés nem rossz a házban, bár régi még az ablak, de jól beszorul a meleg nyáron is ha beengedjük.
2023. szept. 21. 21:23
4/17 anonim válasza:
Igazából a sugárzási teljesítménye ennek 6kw azt irja az adatlapja szerintem kérdezd meg a gyártót hogy radiátor nélkül is üzemeltethető-e. Ezen felül azt tudnod kell hogy a tüzelő berendezést a kéményhez kell igazítani hogy ne legyen tragédia a nem megfelelően méretezett tüzelő berendezéssel!
5/17 A kérdező kommentje:
Sima tégla kémény, 120 mm-es füstcső volt rákötve eddig is. Most rakták újra a kéményeket és vakolták le, kéményseprő is takarította. Vagy valami másra gondoltál ezzel?
2023. szept. 21. 21:36
6/17 anonim válasza:
Igen másra! A kémény adott tűztér nagysághoz használható! Tehát ha például a kemény huzata nem megfelelő egy nagy tűzterű kandallóhoz akkor szénmonoxid mérgezés lehet belőle!!! Szerintem hivj ki egy szakembert de ne valami sarlatánt és nézze meg és adjon tanácsot hogy mekkora tűztérrel bír el a kéményed.
7/17 anonim válasza:
Van amikor a kemény huzata erős és aki ezt nem veszi figyelembe olyankor van az hogy a sparhét teteje vagy a kályha oldala idővel behorpad mivel erős a huzat a kéménybe. Ez nem függ annyira a kályhacső átmérőjétől.
9/17 anonim válasza:
10/17 A kérdező kommentje:
Nem tér el a többitől amik általában vannak családi házakban, pontosan nem tudom, de szerintem körbe 4 tégla van fektetve.
2023. szept. 21. 22:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!