Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A csapvíznek hirtelen undorító...

A csapvíznek hirtelen undorító íze és kénes szaga lesz, majd magától megszűnik?

Figyelt kérdés

Budapesten lakom egy 2005-ben épített társasházban.

Egyik nap ittam a csapból, ahogy mindig, és nagyon furcsa, intenzív íze volt a víznek, illetve furcsa szaga, amit talán a kénhez tudnék hasonlítani.

Még napok múlva is éreztem a számban ill. az orromban, hiába nem ittam már a vízből.

Maga a víz nem volt zavaros, sem elszíneződve.

Viszont azóta úgy tűnik, mintha magától megszűnt volna ez a jelenség, most megint normálisnak tűnik a víz.

Lehetséges, hogy a villanybojlernél keresendő a hiba, vagy mi okozhat ilyet?

2023. aug. 23. 21:52
 1/5 anonim ***** válasza:
92%

Valahol szerelték a vezetékrendszert és az átfolyó vízben megjelent ennek a nyoma egy időre.

Ez lehet akár a házban, a bejövő vezetéken amiből tovább megy a víz a lakásba, de lehet egy kilométerekkel messzebbi csőtörés vagy sima szerelés következménye is.

Intenzívebbnek akkor érezni a vizet ha több benne az oldott anyag pl. a fémek. Ezért semlegesebb, üresebb ízű a lágy víz, amiben kevesebb az oldott anyag és finomabb egyes hegyi patakok vagy források vize, mert az útjukon több oldott anyag került beléjük.

Persze lehet az is amire gondolsz, de a berendezés hibája nem pillanatnyi lenne, az folyamatosan megjelenne a vízben. Nem az ízén vennéd észre hanem a bojler menne tönkre.

2023. aug. 23. 22:01
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszodat!

És ez okozhat ilyen nagyon erős, kénes ízt? Nem mérgező?

2023. aug. 24. 11:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Mivel nem tudni mi volt benne, ilyenkor jobb nem inni belőle, hanem kiengedni legközelebb a vizet. 1 köbméter víz csak pár száz forint, tehát ha folyatod a csapot 5 percig azzal kiengedsz vagy 40 forintnyi vizet maximum.

De mivel nem lett tőle semmi bajod, így nem volt mérgező, vagy nem volt benne annyi ami ártott volna neked.

Hogy napokkal később is érezted az inkább érzékcsalódás, az agyad játéka. Megtanultad, hogy a víznek ilyen rossz az íze, szaga, mert ezt tapasztaltad és az az agyad eszedbe juttatta amikor újra inni akartál. Ez a normál életösztön ami segít a túlélésben, de ilyenkor becsapós, hiszen már nincs ilyen íze.

Éppen ilyen az ha egy narancsot akarsz enni, máris érzed a szádban azt a savanykás, de édes ízt ami a narancs evésekor megjelenik. Még azelőtt, hogy beleharaptál volna, tehát nem érezheted. Elég ha egyszer eszel utána romlott narancsot ami kesernyés, büdös, sokáig ez fog bevillanni amikor narancsot karsz enni, hiába utána már nem is lesz rossz amikor eszed.

2023. aug. 24. 11:42
 4/5 anonim ***** válasza:

Szintén Bp-en lakom és mivel gyakran előfordult, hogy nem volt átlátszó a csapvíz és a kis szűrőben is gyakran találtam szennyezőanyagokat, ezért pár éve felszereltem egy filtert a csap elé.

Hihetetlen mennyiségű a kosz ami benne marad és nem mi isszuk meg.

2023. aug. 24. 17:42
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. aug. 25. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!