Ádam603 kérdése:
Hogyan kell dugattyút cserélni 2 ütemű motorban?
Figyelt kérdés
Van egy 2 ütemű fűkaszám, ami a napokban már beindulni se akart, ezért szétszedtem, megnéztem a dugattyút és a teteje teljesen kormos volt, el volt kopva az egész és nemtudom hogy álljak neki kiszedni. Ezért gondoltam megkérdezem itt, hátha valaki ért hozzá, hogy hogy kell normálisan kicserélni a dugattyút egy újra.2023. aug. 13. 15:49
1/2 anonim válasza:
Nem tudom, hogy számodra az idő mennyi értéket képvisel, de tapasztalatból mondom, hogy jobban jársz, ha elviszed egy szerelőhöz. És ez bármire igaz, amihez nem értesz.
2/2 anonim válasza:
Nagyon egyszerű, egyáltalán nem szabad verni kalapáccsal mert kézzel megy ott minden művelet. A dugattyú két oldalán kiszeded egy kis fogóval a zégergyűrűket de óvatosan ám hogy el ne repüljön a világba vagy a forgattyúsházba essen, ezért azt előtte tömjed be ronggyal. Majd egy valami rúddal, csavarnyúzóval kinyomod a dugattyúból a csapszeget és leveszed a hajtókarról. Abban van egy tűgörgő, esetenként még két hézagoló is amit ugyanúgy fogsz visszatenni. A tűgörgő nem drága, azt is jobb lenne cserélni ilyenkor. A visszaszerelés ugyanez, a dugattyúba nyugodtan beletehetsz egy zégert mindezek előtt. A tetején a nyíl minden esetben a kipufogó nyílás felé mutasson, egyébként törni fogja a gyűrűt később az tuti. A gyűrűket óvatosan kell rátenni valamint beigazítani stiftre mielőtt ráhúzod azt a fránya új hengert. Sok sikert! 😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!