Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ózonnal lehet pókokat irtani?

Ózonnal lehet pókokat irtani?

Figyelt kérdés
Van egy kis házikó, ami egy szobás, használaton kívüli és tele van pókokkal. Rengeteg van. Arra gondoltam, hogy beteszek egy ózongenerátort, megoldja vajon a problémát?

2023. aug. 9. 19:08
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

#10 "Egyrészt nagy mennyiségű ózon kellene amit nehéz előállítani."

A covid alatt lett elég ózongenerátor és bérelni is lehet. Termeket fertőtlenítettek vele az iskolákban, egészségügyi létesítményekben, irodákban, rövid idő alatt elárasztva a termet. Mindenbe belemegy az ózon ahová egy apró rovar befér, pont ezért kell vele utána óvatosnak lenni. Egy kis háznak sem kell több néhány óránál, csak a szellőztetés ami utána gond, hiszen ahol nyitva van a nyílászáró hogy a levegő kicserélődjön ott bizony a rovarok is azonnal visszamennek ha nincs szúnyoghálóval lezárva.

2023. aug. 10. 12:55
 12/16 anonim ***** válasza:
40%

Szúnyogháló mindenképp kell.

Én vettem egy félszuterén lakást, aminek az egyik ablaka egy erdős, bozótos részre nyílt ( a talajszinten). Ugyan nem láttam pókokat, mert nem régóta üresen álló épület volt, de mivel elég ijesztő volt a gondolat, hogy be fog mászni mindenféle rovar, az volt az első, hogy minden nyílászáróra szereltem fel szúnyoghálót (masszív, erőset). Utána az egész lakást körbefújtam Raid mászórovarirtóval, és később még a bozótost is kiirtottam az ablak előtt vagy 10 méter hosszan. És láss csodát, néhány kaszáspókon ( a plafonon) és két százlábún kívül nem is voltak nem kívánt lakók az alatt az egy év alatt, amíg ott laktam.

De ha hemzsegtek volna a pókok, amikor megnéztem a lakást, biztos, hogy meg sem vettem volna...

2023. aug. 10. 16:10
 13/16 A kérdező kommentje:
Ez egy zártkerti ingatlan. A helyiség mindössze 7-9m2, nem lakóingatlan. Ha lakna benne valaki (ha lakóingatlan lenne) nyilván nem lenne benne ennyi pók, mert ha az ember lát egyet, akor kiteszi vagy agyonüti. Itt szabadon szaporodnak. Nem tudom hol jönnek be, mert "szinte(!!!)" légmentesen zárt. Ózongenerátor van saját, kipróbálom, ha nem működik ezt a mászórovar irtót megpróbálom. Ilyenről még nem hallottam. Mivel kicsi a helyiség az is jó lehet.
2023. aug. 10. 22:21
 14/16 anonim ***** válasza:

Most nem takálom ezt a Raid-et (anno a cimkén pók képe volt), de van hasonló:

[link]

De tartok tőle, hogy ilyen szaporulatnál nem sokra mész vele. :(

2023. aug. 10. 22:42
 15/16 A kérdező kommentje:
Köszi!
2023. aug. 10. 23:01
 16/16 anonim ***** válasza:

Itt találtam "pókirtó" céget:

" Mikor kell a pókokat írtani?

A pók hasznos állat, hiszen a kisebb rovarokra vadászva megtisztítja környezetünket a többi ízeltlábútól. De akadnak helyzetek, mikor a számuk eléri a nem kívánatos szintet. Amikor a pókok fürtökben lógnak a házon, és reggelre behálózzák a falakat, amibe napközben mindent belefúj a szél, és az ürülékük, már mindenütt ott éktelenkedik, akkor lehet, hogy érdemes szakembert hívni. A pókirtás cégünknél a Budapest-Balaton szakaszon érhető el, így nyugodtan kérhető a segítségünk, akár egy elhagyott, a pókok által birtokba vett kerti sufniról, akár egy balatoni nyaralóról is legyen szó."

[link]

2023. aug. 18. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!