Ózonnal lehet pókokat irtani?
#10 "Egyrészt nagy mennyiségű ózon kellene amit nehéz előállítani."
A covid alatt lett elég ózongenerátor és bérelni is lehet. Termeket fertőtlenítettek vele az iskolákban, egészségügyi létesítményekben, irodákban, rövid idő alatt elárasztva a termet. Mindenbe belemegy az ózon ahová egy apró rovar befér, pont ezért kell vele utána óvatosnak lenni. Egy kis háznak sem kell több néhány óránál, csak a szellőztetés ami utána gond, hiszen ahol nyitva van a nyílászáró hogy a levegő kicserélődjön ott bizony a rovarok is azonnal visszamennek ha nincs szúnyoghálóval lezárva.
Szúnyogháló mindenképp kell.
Én vettem egy félszuterén lakást, aminek az egyik ablaka egy erdős, bozótos részre nyílt ( a talajszinten). Ugyan nem láttam pókokat, mert nem régóta üresen álló épület volt, de mivel elég ijesztő volt a gondolat, hogy be fog mászni mindenféle rovar, az volt az első, hogy minden nyílászáróra szereltem fel szúnyoghálót (masszív, erőset). Utána az egész lakást körbefújtam Raid mászórovarirtóval, és később még a bozótost is kiirtottam az ablak előtt vagy 10 méter hosszan. És láss csodát, néhány kaszáspókon ( a plafonon) és két százlábún kívül nem is voltak nem kívánt lakók az alatt az egy év alatt, amíg ott laktam.
De ha hemzsegtek volna a pókok, amikor megnéztem a lakást, biztos, hogy meg sem vettem volna...
Most nem takálom ezt a Raid-et (anno a cimkén pók képe volt), de van hasonló:
De tartok tőle, hogy ilyen szaporulatnál nem sokra mész vele. :(
Itt találtam "pókirtó" céget:
" Mikor kell a pókokat írtani?
A pók hasznos állat, hiszen a kisebb rovarokra vadászva megtisztítja környezetünket a többi ízeltlábútól. De akadnak helyzetek, mikor a számuk eléri a nem kívánatos szintet. Amikor a pókok fürtökben lógnak a házon, és reggelre behálózzák a falakat, amibe napközben mindent belefúj a szél, és az ürülékük, már mindenütt ott éktelenkedik, akkor lehet, hogy érdemes szakembert hívni. A pókirtás cégünknél a Budapest-Balaton szakaszon érhető el, így nyugodtan kérhető a segítségünk, akár egy elhagyott, a pókok által birtokba vett kerti sufniról, akár egy balatoni nyaralóról is legyen szó."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!