Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Városon mennyire ismerik az...

Városon mennyire ismerik az emberek a szomszédaikat, környéken lakókat?

Figyelt kérdés

Falun nőttem fel, mindenki ismert mindenkit, sőt a szüleim minden egyes házrol(kb 1000) tudják hogy ki lakik ott. Utcafronti képről megmondják hogy az adott ház melyik utcában van.

Lakott egy rokonom kisvárosi panelban, ő a lepcsőházban ismerte a lakókat de ő nem ott nőtt fel. Most is van egy családtag aki társasházban él, ő is tudja a lépcsőházban lakókról hogy kicsodák de ő szintén nem ott nőtt fel hanem csak pár éve lakik ott. Viszont a szomszédos társasházból nem ismer senkit.

Nem tudom hogy aki élete jelentős részét egy adott lakótelepen tölti az mennyire ismeri a szomszédokat, környéken lakókat.

2023. aug. 8. 23:41
 1/6 hosszúhajú ***** válasza:
100%
társasházas vagyok. azt tudom kik a szomszédaim, és ki lakik egy szinten velem. a házban lakók közül párat megismerek, de van hogy fogalmam sincs hogy hívják, csak arcról tudom hogy egy házban lakunk. de nem is nagyon találkozunk. a szomszédos házakról meg aztán pláne fogalmam sincs. azt se tudom ha pl van egy üres lakás a házban hogy üres. apukám is társasházas, ő viszont nagyon kommunikatív emberközpontú és beszélgetős. ő 4 emeletes panelben lakik és szinte mindenkit ismer. szóval a természetünktől is függ. apu szeret a szomszédok közelébe lakni, összefutni velük így még vacsorázni is átjárnak egymáshoz néha. én magamnak való vagyok és ezt nem igénylem, csak kedvesen köszönünk egymásnak és néha váltunk pár szót. de kb az az általános amit rokonod mesélt, hogy a közvetlen szomszédokat ismerik az emberek társasokba, ha nagy a ház, akkor a ház másik felén élőket viszont már nem.
2023. aug. 9. 00:49
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Budapest, 7 emeletes társasház, emeletenként 20 lakással. A közvetlen szomszédokat arcról megismerem, liftben köszönünk. De nem beszélgetünk, és ha elfogy itthon a cukor, hamarabb megyek le a 0-24 boltba, mint a szomszédhoz.
2023. aug. 9. 07:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
A velem egy emeleten lakókat ismerem, össze-összejárunk. Pár lakót még ismerek a 10-emeletes lépcsőházunkból és néhányat a közgyűlésről. Ha felvonónál vagy a lépcsőházban találkozok valakivel - köszönök neki.
2023. aug. 9. 08:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Vidéki kisvárosban kellett vagy 15 év mire megismertük őket.
2023. aug. 9. 08:22
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez ember függő.

A párom (férjem) mindig jobban ismerte a körülöttünk lakókat, mint én, de ő sem nagy haverkodós. Az utcában szerveztek nálunk utcabált is direkt, hogy megismerjük egymást és jó is volt. Sokan azóta is összejárnak, jó barátok, a párom is szokott többekkel találkozgatni, de nem olyan intenzíven, én meg egyáltalán nem. Én olyan vagyok, hogy köszönök, szívesen beszélgetek ha összefutunk az utcán vagy a kerítés két oldalán épp egyszerre vagyunk, de ennél többet nem szeretnék. A szomszédaim meg átjárnak egymáshoz.

Kit mennyire érdekel kik élnek körülötte.

2023. aug. 9. 09:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Kis lakótelep, emeletenként 2 lakás. A szemben lévő lakásba 2,5 éve költöztek, azóta nem voltak képesek bekopogni, hogy helló, bár nem vagyok biztos benne, hogy ez elvárható lenne, bár a pince is közös, amit 3 lakás használ, lerakták a polcaikat és kész. Utcán meg sem ismerném őket, a kukucskálón halványan látni néha valakit, és az ablakból, bár biztosan nem tudom, ők-e. A többiek közül párat ismerek csak köszönés szintjén. 30 éve itt lakom. Mondjuk nem szoktam a ház előtt tevékenykedni, pl. növényeket gondozni, vagy autót szerelni, és közgyűlésekre sem járok.
2023. aug. 13. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!