Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Használt tollat hol éri meg...

Használt tollat hol éri meg eladni? Tollfelvásárló mennyit ad érte?

Figyelt kérdés

Nagyon úgy tűnik, hogy párom allergiás a tollra, ezért úgy döntöttünk, száműzzük a lakásból. Már vettünk is jó áron modern takarót és párnákat.

Viszont a régit sem dobnánk ki, inkább eladnánk. De mivel anyai örökségem, nem szeretném csak úgy olcsó pénzért.

Volt azért használva sokat, tény, hogy nem a legújabbak, de felrázva tökéletesek még, egy sem áll össze csomókba.... Tehát olyan közepes minőségűnek mondanám a használat miatt.

Egyedül az autós tollfelvásárlóról hallottam eddig. Ő hogy fizet vajon? Átvág, vagy sem?

Ha nem ő, akkor hova lehet tollat "bevinni" eladásra?

2023. aug. 8. 09:04
 1/7 anonim ***** válasza:
0%

A "tollfelvásárlók" nem vesznek tudtommal használt tollat. Minek tennék?

A dunyhát tudod eladni úgy ahogy van. Bár kérdés találsz-e bárkit aki megvesz egy használt dunyhát, pont mert nem lehet csak úgy kimosni.

2023. aug. 8. 09:11
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi 1-es, leülhetsz egyes! :))

Az biztos, hogy tájékozatlan vagyok abban, hogy kinek és hol lehet eladni.

Viszont az is biztos, hogy aki felvásárló megveszi, az nem kifejezetten egy pont azt a használt dunyhát vagy párnát szeretné további használatra megvenni... Ebben nagy tévedésben vagy!

Aki eladja, annak jellemzően nincs szüksége az anyagra, amiben a toll van, ami tulajdonképpen a párna vagy dunyha alakját adja. Ezért van az hogy az eladók komplett párnákat, dunyhákat adnak el.

De aki felvásárolja, az az anyagból ki fogja szedni a tollat, amit bizonyára valaki megtisztít, és kerül további felhasználásra (vadonatúj drága tollpárnák/dunyhák lesznek belőle, vagy méregdrága kabátok, stb....!?!), de biztos, hogy maga az anyag kidobásra kerül.

Egyébként én magam is kompletten, anyaggal együtt adnám tovább párna és dunyhaként, lehet ezt nem hangsúlyoztam a kérdésben, de aki tudja mi az, hogy toll, nyilván tudja, hogy maga a "toll" itt a lényeg, nem az, hogy párna vagy épp dunyha méretű és formájú huzatba van beletöltve.

Akinek van ötlete, tapasztalata (elsősorban Bp ill Pest megyében), megköszönném a tanácsát!

2023. aug. 8. 09:34
 3/7 anonim ***** válasza:

Úgy tudom nem a toll allergizál, hanem tele lesz atkával az( poratka).

A megfelelően felújított pihèből kipusztult, utána megfelelően kell kezelni(napra kitenni frissíteni nyáron). Nem lesz vele gondod. Ilyennel foglalkoznak (paplanfelújítás....) Venni is max ők veszik, vagy felteszem jófogás stb, eladod.

2023. aug. 8. 14:12
 4/7 anonim ***** válasza:
ad #3: nemcsak poratkáról lehet szó, hanem a toll-atkáról is, ami az élő madártollán van ill rajta marad, esetleg elpusztult atka maradványa. Az ugyanúgy allergizál, volt benne tapasztalásom.
2023. aug. 8. 21:14
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

nem!! inkább ilyen nevető port árulnak benne a csorok! ténleg !!! Halál komolyan mondom

És inkább dobjad ki a lomokat

2023. aug. 8. 23:27
 6/7 anonim ***** válasza:

Most adtunk el tolldunnákat, párnákat valamivel arrébb, Hatvannál. Bár annyira nem jó viszonyítási alap, mert mi több évtizedes, megsárgult-barnult, foltos, kissé dohos ágyneműt adtunk (örökség lomtalanítása), amit ránézésre inkább már csak a kinti kutya alá tennél. Gondolom a toll sem olyan értékes már így benne, bár összeállva nem volt. Látni nem láttam, nem vágta fel a felvásárló sem, csak tapogatta.

Más lehetőséget nem találtunk, így a hangszórós furgonos "sötét embereknek" adtuk el. Az ágyneműkkel teljesen tömve volt a kombink hátulja. Azt mondta, az egészért egy ezrest tud adni. Nem bántuk, csak vigye, nekünk ez volt a lényeg. Amúgy ki tudja, mennyire húzott le, de olyan nagy vagyon biztos nem lett volna, legfeljebb párezer forint.

Anyámtól pár éve egyetlen párnát 300 forintért vettek meg.

A neten találtam valami tollfeldolgozó céget (csak nagyon messze, Debrecenben vagy hol), ami feltüntette a felvásárlási árait, talán aktuálisak voltak. Toll típusától és állapotától függően 200 forinttól ezerpárszár forintig veszik kilóját.

Egy szó mint száz, ha olyannak látod az ágyneműt, ami még másnak is kellhet, akkor lehet, hogy jobban jársz, ha ágyneműként próbálod eladni a neten, mert a tollfelvásárló nem adna érte annyit. Bár ha jár felétek, intsd le, kérdezd meg, legfeljebb végül nem adod el nekik.

2023. aug. 9. 08:17
 7/7 anonim ***** válasza:
A tollfelvásárló tisztításra veszi a tollat, és általában a régi dunnákban lévő dolognak már jó, ha tizede használható. A nagy része tolltörmelék, meg döglött atka, ill. atkaürülék. Ezért nem nagyon fizet érte, mert annyira nem nagy üzlet neki se.
2023. aug. 12. 12:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!