Két telek közti elválasztó kerítésre mi a legolcsóbb megoldás?
A hátsó szomszéd elköltözött, és nem is akar többet költeni a házára. Az a baj ebbe beletartozik a pár hónapja kidőlt kerítés is, ami a két telket elválasztja egymástól. Ez ugye, amennyire én tudom, közös költséget jelentene.
Hajlandó vagyok egyedül rendberakni a dolgot, csak tanácsot szeretnék kérni mi lenne a legolcsóbb megoldás. Olyan ami tényleg kis pénzből kihozható, és aránylag jól öregszik és nem dől ki egy nagyobb széllökésre sem.
Egy beton alap úgy vélem szükséges. Ezen kívül mit ajánlotok? Most szedett-vedett dróthálóval van pótolva. Olyan kéne amin nem lehet átlátni.
Sacc/kb 10m.
Köszi nektek.
A legfontosabb, hogy csinálj olyan beton alapot amit egy kutya nem tud simán aláásni, nem tudhatod ki költözik oda utána, és ami a csapadékvizet sem engedi át, tehát legalább 15-20 cm magasan áll ki a földből. Ebbe legyen bebetonozva a kerítés tartórúdja megfelelő távolságonként.
Ez megtart utána mindent. A legegyszerűbb egy drótháló és arra utána lehet a belátást gátló valamit/bármit tenni, mert a drótháló megtartja és nem viszi majd el a szél. De ha valami erősebbet találsz, akkor elég ha vízszintesen vannak drótok kifeszítve a kerítés rúdjai között és ezekhez rögzíted akár a nádszövetet, akár a vitorlavásznat, akár mást.
ha pedig meg lesz az új tulaj akkor vele lehet egyezkedni, hogy ti megcsináltátok a lábazatot és a rudakat, ha igényesebb kerítést szeretne akkor a köztes részt meg csinálja meg ő a maga részeként.
De az jó lenne a mostani tulajjal aláíratni, hogy a mostani kerítés építéssel ő tudomásul veszi, hogy tulajdonosként a fele őt illetné és ti csak a magatok fele részeként készítitek el. Hogy később az új tulajdonos ne mondhassa, hogy nem tudta, hogy neki is kellene a kerítésből bármit csinálnia/fizetnie ha mondjuk évek múlva mégis hozzá kellene majd nyúlni.
Közösködés kerítésből sem jó ötlet .
Kerítést mindig az csinál,akinek szűksége van rá,és mindig a saját telken legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!