Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A darazsak visszajönnek a...

A darazsak visszajönnek a régi fészekbe, vagy lekaparjam a cserépről?

Figyelt kérdés

2023. aug. 5. 09:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Tüntesd el
2023. aug. 5. 09:30
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom, visszamennek-e, de lehet elvileg venni ál-darázsfészket, ami elijeszti őket, mivel a darazsak is területvédő állatok, szóval nem mennek oda építkezni, ahol már van egy másik kolónia.
2023. aug. 5. 10:04
 3/9 anonim ***** válasza:
53%

#2-es,

ez nem így van. Amikor gyerekként családi házban laktam, a padláson egymástól alig 30 centire voltak a darázsfészkek a cserepek alján.

2023. aug. 5. 15:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem használnak régi fészket, mint ahogy a méhek sem. Új lépbe, új fészekbe petéznek.
2023. aug. 5. 18:30
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, újat használnak. Egy fészket csak egy évben, mert valami molyok megeszik a fészek anyagát, és nem kockáztatják, hogy összeomoljon egy elgyengült fészek.

Az ál-darázsfészek átverés. Mint a madarak elleni művarjú, meg hasonlók.

2023. aug. 6. 12:49
 6/9 anonim ***** válasza:
Köszi az infót. Nem tudtam, én csak olvastam róla, hogy ez elvileg beválhat, ha távol akarja tartani valaki a környezetéből a darazsakat.
2023. aug. 6. 13:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, csak jönnek hozzánk áramot, kéményt szerelni. Nehogy itt felpüffedjenek , meg allergiás rohamot kapjanak.
2023. aug. 6. 13:44
 8/9 A kérdező kommentje:
Amúgy ha valakinek ócska vályogháza van a menyétfélék az egy szívás. Egy normálisan megépített házból elmegy, ha összefogdossa a patkányt, egeret stb. Ha az egér talál egy gyenge pontot, az ugyan csendben el van, de ez a g*ci menyét nagy bontásba kezd. Sikerült elüldöznöm, de közben még nekem is támadt. Köszönöm a válaszokat, csak eszembe jutott, hogy a darazsak semmi ehhez képest.
2023. aug. 6. 14:05
 9/9 anonim ***** válasza:

A darázs nem probléma olyan helyen, ahol hozzá lehet férni. Reggel még otthon vannak, lefújod őket, a fészket lelököd és rátaposol, hogy a bábok már ne keljenek ki, kész.

Én csak idén a ház és két melléképület padlásán összesen vagy 25 fészket semmisítettem meg, hogy kevesebb darázs egye a szőlőt. (A szomszédoktól jönnek így is bőven.) Tényleg úgy van, hogy 20-30 centire vannak a fészkek egymástól.

A garázs padlása csak kb. 120 cm magas, úgyhogy délben nem is mertem volna felmenni fújkálni. De reggel még nem veszélyesek a darazsak.

2023. aug. 6. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!