Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nem használt kéménybe lehet...

Nittyke kérdése:

Nem használt kéménybe lehet tenni páraelszívó ventilátort?

Figyelt kérdés
Cirkóról áttértünk kondenzációs kazánra,a kémény nyílás le lett fedve, be lett vakolva ezzel megszünt a cirkó felőli kémény szellőzés és a pára miatt penészedik minden. Azonban egy zsalus páraérzékelős ventilátort be lehetne tenni ennek a bélésébe. Más egyéb nem lenne a használaton kívüli kéményben csak ez. Szóval ez lehetséges vagy szabályos a nem használt kéményt páraelszívásra használni?

2023. júl. 7. 22:57
 1/7 anonim ***** válasza:
52%
Ha saját ház, miért ne?
2023. júl. 8. 00:21
 2/7 anonim ***** válasza:
60%
Télen el fogja áztatni a kéményt a távozó levegőből kicsapódó pára. Nagy vízfolt lesz a falon.
2023. júl. 8. 15:43
 3/7 anonim ***** válasza:

És honnan szívná a levegőt a ventillátor? Van a nyílászárókon légbeejtő? Nehogy aztán szénmonoxidmérgezés legyen a vége!

Ezt szakemberrel nézességek meg! A kényémseprő kihívása - még - ingyen van!

2023. júl. 8. 17:55
 4/7 anonim ***** válasza:

Ha a kémény nem használt, akkor honnan jön a szénmonoxid? Főzésnél a gőzből biztos nem lesz.

Eleve a barometrikus nyomás miatt kialakul egy kis szívóhatás, gondoltam arra gondoltak, hogy rá lehetne segíteni ventillátorral.

2023. júl. 8. 17:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, mert nem mondott semmit arról a kérdező, hogy még milyen berendezések vannak nála. Épp ezért inkább a biztonság felé kell törekedni.
2023. júl. 8. 18:01
 6/7 anonim ***** válasza:
6 Mondjuk ez mindig igaz.
2023. júl. 8. 18:10
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ. Alapjában mivel cirkó volt előtte kellett lennie megfelelő levegő utánpótlásnak. Szóval az feltehetően lesz vagy van ha még mellette egy akár órákig működő cirkót is kiszolgált. De azért a kondenzációs kazán szobájában is van egy szén-monoxid érzékelő bár nem tudom minek amikor zárt a rendszer. A nyílászárók már régiek és fa, bár a pára miatt úgy bedagadtak télen, hogy alig lehetett kinyitni.

3. Válaszolónak: azért gondolkodtam ventilátoros elszíváson, hogy a elszívó áramlás miatt hamarabb távozik a nedvesség a kéményből mint hogy visszacsapódjon. Mellesleg ez megeshetett volna a cirkónál is, úgy tudom ilyen esetekben a tisztító nyílásnál van egy cseppfogó tálca vagy valami.

2. Válaszoló: Sajnos nincs, bár mondták már elég csak egy szellőzőrács is.

2023. júl. 16. 09:48

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!