Mennyit reális elkérni kb 10 m3 fa feldarabolásáért?
Első körben kérdezd meg ő mit kínàl ha kevesled dobj rá.
Ha korrekt fogadd el.
Na persze.
3 méteres rönkökben jött a 10 m3 fám. Plusz egy hónapot vártam, hogy ne vastagot hozzanak, hanem max 40-45 centi átmérőjűeket. A láncfűrész vágási felülete 30 cm, úgyhogy így se könnyű, de viszi legalább. Van egy fekvő hasítógépem, tehát baltát se kell lengetni. Viszont a munkafolyamat: a ház előtt a rönköt fűrésszel felvágni, talicskával hátratolni, hasítani, majd a fáskamrába felrakni szépen.
70 rönk érkezett. Akkor 1 m3 az 7 rönk. 7 vastagabb rönköt tudtunk egy nap mondjuk délelőtt 10-délután 5 között sógorral megcsinálni, én vágtam, ő hasított. Amikor egyedül csinálom, akkor max 5 rönköt tudok egy nap, de akkor azok vékonyabbak, a 25, nem a 45 centisek.
A szomszédom fogadott hasító-aprító embereket, ugyanígy 10 m3-hez, két nap csinálták reggeltől estig, úgy, hogy közben ő a feleségével hordta pár méterrel hátrébb a farakásra azt, ami kész volt. A saját és az én talicskámmal.
Szóval ha öregapád 86 évesen egyedül 10 m3-t megeszik egy nap, akkor vagy ő szupermen, vagy átb@szták a fával, vagy a fél utca átjött segíteni neki.
Én haverommal 7 m3-t 8 óra folyamatos munkával 25 cm-s kuglikra vágtuk az egész kupacot. Majd még a felét összehasogattuk, és bedobáltuk a fatárolóba.
A maradékkal másnap délelőtt végeztünk, így hogy formába voltunk, meg erős gép jó lánccal kb 11 óránkba került, és ebbe nincs benne a szünetek.
Szóval kompletten 1,5óra/1m3/2fővel lehet számolni szerintem.
60000 alatt nem hiszem, hogy megcsinálják.
9+
Ezek 25-35 cm-s rönkök voltak, és ezért a 38-as lap simán átérte. ez tavaly volt
A szembe szomszédomnak 50-60 cm-s 3 méteres rönköket hoztak, 2 hete vakarja fejét hogy mivel fogja feldolgozni, mert ketten a fiával még arrébb gurítani is alig sikerült nekik. Állítólag több embernek is szólt már, de nem akarják elvállalni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!