Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyit reális elkérni kb 10...

Mennyit reális elkérni kb 10 m3 fa feldarabolásáért?

Figyelt kérdés
Picit több mint 10 köbméter, nagy vastag farönkök. Van hozzá felszerelés itthon, mert mi szoktuk a sajátunkat feldolgozni, de most a szomszéd megkért, hogy csináljuk meg az övét is, nem ingyen. Fogalmam sincs mennyit reális elkérni.
2023. jún. 30. 12:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Első körben kérdezd meg ő mit kínàl ha kevesled dobj rá.

Ha korrekt fogadd el.

2023. jún. 30. 12:56
 2/12 anonim ***** válasza:
kb. 50 ezer forint lenne 10 m3 fa... egy huszast elkérnék a munkáért.
2023. jún. 30. 13:07
 3/12 anonim ***** válasza:
22%
de 15nél semmiképp nem kevesebbet..
2023. jún. 30. 13:07
 4/12 anonim ***** válasza:
Nálunk valahogy úgy van, hogy a darabolás felvágás m3-enként 5000, ha be is kell tárolni az még 3000. De ezt vagy fél éve hallottam a szomszédtól, azóta feljebb is mehetett az ár. Gondolj bele, üzemanyag, lánckenőolaj, kopás, mind meg kell fizetni.
2023. jún. 30. 13:08
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Aki 15ezerért nekem felvágja-felhasítja a fámat azt még ma várom Baranya megyébe Pécs mellé :D több napi meló, több embernek, nehogy már.
2023. jún. 30. 13:09
 6/12 anonim ***** válasza:
:DDD
2023. jún. 30. 14:00
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Tatám 86 évesen elküldte a felfogadott favágót mert jött a vihar és nem akarta, hogy megázzon a fa. Fél nap alatt felvágta a 10m3-t meg be is pakolta. De nem dobálva, szépen felépítve... 10m3 egyáltalán nem sok felvágni, fél nap egy embernek. Persze jó órabérért 3-4 ember 2 napig is rá tud járni...
2023. jún. 30. 14:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Na persze.

3 méteres rönkökben jött a 10 m3 fám. Plusz egy hónapot vártam, hogy ne vastagot hozzanak, hanem max 40-45 centi átmérőjűeket. A láncfűrész vágási felülete 30 cm, úgyhogy így se könnyű, de viszi legalább. Van egy fekvő hasítógépem, tehát baltát se kell lengetni. Viszont a munkafolyamat: a ház előtt a rönköt fűrésszel felvágni, talicskával hátratolni, hasítani, majd a fáskamrába felrakni szépen.

70 rönk érkezett. Akkor 1 m3 az 7 rönk. 7 vastagabb rönköt tudtunk egy nap mondjuk délelőtt 10-délután 5 között sógorral megcsinálni, én vágtam, ő hasított. Amikor egyedül csinálom, akkor max 5 rönköt tudok egy nap, de akkor azok vékonyabbak, a 25, nem a 45 centisek.

A szomszédom fogadott hasító-aprító embereket, ugyanígy 10 m3-hez, két nap csinálták reggeltől estig, úgy, hogy közben ő a feleségével hordta pár méterrel hátrébb a farakásra azt, ami kész volt. A saját és az én talicskámmal.

Szóval ha öregapád 86 évesen egyedül 10 m3-t megeszik egy nap, akkor vagy ő szupermen, vagy átb@szták a fával, vagy a fél utca átjött segíteni neki.

2023. jún. 30. 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én haverommal 7 m3-t 8 óra folyamatos munkával 25 cm-s kuglikra vágtuk az egész kupacot. Majd még a felét összehasogattuk, és bedobáltuk a fatárolóba.

A maradékkal másnap délelőtt végeztünk, így hogy formába voltunk, meg erős gép jó lánccal kb 11 óránkba került, és ebbe nincs benne a szünetek.

Szóval kompletten 1,5óra/1m3/2fővel lehet számolni szerintem.

60000 alatt nem hiszem, hogy megcsinálják.

2023. jún. 30. 15:15
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

9+

Ezek 25-35 cm-s rönkök voltak, és ezért a 38-as lap simán átérte. ez tavaly volt

A szembe szomszédomnak 50-60 cm-s 3 méteres rönköket hoztak, 2 hete vakarja fejét hogy mivel fogja feldolgozni, mert ketten a fiával még arrébb gurítani is alig sikerült nekik. Állítólag több embernek is szólt már, de nem akarják elvállalni neki.

2023. jún. 30. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!