Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni, ha nincs...

Mit lehet tenni, ha nincs szállásom?

Figyelt kérdés

Messze dolgozom, több száz kilométerre az otthonomtòl. Eddig volt szállásom, egy szobát béreltem egy ismerősömtől, de ő egyik napról a másikra azt mondta, hogy többet ne menjek oda. Szerintem a barátnőjét akarja odaköltöztetni, és ezért mondta ezt, de nem kérdeztem semmit, mert nem volt ennek előzménye. Minden hónapban fizettem becsületesen, időben amiben megegyeztünk, nem loptam tőle soha, sokszor a fizetését kitette az asztalra, és 100 forintot nem vettem el tőle, nem ettem/ittam meg semmijét. Akkor vettem bármilyen ételéből, ha megkínált. Akkor sem az egészet ettem meg. Illetve, ha én vettem bármit én is kiraktam, és vehetett belőle. Volt, hogy főztem is, akkor őt is megkínáltam, stb. Tehát nem tudom miért volt ez. Na, mindegy.

Lényeg, hogy napok óta szállás nélkül vagyok. Jelenleg az autóban alszom, és a munkahelyemről nem nagyon megyek sehova. Melòban fürdök.

Már beszéltem a faluban mindenkivel, akivel találkoztam, hogy tudnak-e szállást/boltosokkal, könyvtárosok, itt lakó emberekkel, családsegítővel, stb/. De olyan szállásokat kínáltak nekem, hogy 300 ezer forint havonta, és egy szoba, főzési lehetőség nincs, közös fürdőszoba. Másik 150 ezer havonta, de szobatársakkal, főzni nem lehet, napi egyszer lehet fürdeni, és ha bármi van nekem kell megcsinálni/fűvágás, vagy bármi más/. Én sokat dolgozom, haza is járok, nem biztos, hogy lenne időm itt a ház körül nagyon barkácsolni, meg ilyenek havi 250-270 óra mellett, úgy hogy jelenleg 2 iskolába is járok, és nem sokára vizsgázok is. Ráadásul otthon is alig haladok, pedig van rengeteg munka még ott is. Nem sajnáltatom magam, csak leírtam, hogy miért nem jók ezek az opciók.

Már minden kollégámnak szóltam, de ők sem tudnak semmit. Mindenhol naponta ilyen 5000-6000 forint lenne a szállás, de akkor elmenne rá a fél fizetésem, és akkor meg feleslegesen vagyok távol a családomtòl, mert a másik fele meg elmenne benzinre.

A főnökömet 100%-osan nem érdekli, hogy nincs szállásom. Azt mondta nem az ő hatásköre nekem szállást keríteni, oldjam meg, de a szállást sem fogja fizetni.

Mit tanácsoltok? A kollégiumokat már hívtam, 10 ezer egy éjszaka mindenhol, más cégek szállásait hívtam, de minden telve van, ami nincs telve oda az a cég nem enged be külsőst, aki bent van. Az a baj, hogy én alvállalkozónál dolgozom, így a fővállalkozòknak fenntartott dolgozòi szállásra így nem engednek be.

Mit tanácsoltok? Ha felmondok is innentől számított 30 nap az időm, és addig minimum ki kell húznom autóban, tehát nem lennék kisegítve. Jönnek a nagy melegek, nem maradhatok autòban. Kint 40 fok lesz, a kocsiban 50. 42 fokról meg már életveszélyes a hőmérséklet tudtommal.

Adjatok tippet merre keressek. Már végig bújtam az egész internetet is, és az összes környező településnek a csoportjába írtam, hogy szállást keresek, de nem reagált rá senki. Amiket megnéztem azokat helyiek mutatták, de írtam, hogy brutál drága szerintem. Pláne, hogy egy kis faluról beszélünk, az ország keleti részében.

Munkám van, enni van mit, fürdeni tudok, pénzem van, nem szoktam sem alkoholt inni, sem drogozni, és nem is dohányzom. Csak szállás kéne már, de már kifogytam az ötletekből. Vannak itt életművészek, főleg az ő válaszuk érdekelne.

2023. jún. 13. 09:28
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Meg ne mondd, hogy melyik városban keresel!
2023. jún. 13. 09:44
 2/9 A kérdező kommentje:
Jaj, elnézést tényleg lemaradt! Gyula környékén/Békés vármegye/. Gyula mellett vagyok jelenleg egy faluban, itt dolgozom.
2023. jún. 13. 09:45
 3/9 anonim ***** válasza:
46%
Ha vármegye, akkor sajnos nem tudok segíteni.
2023. jún. 13. 11:10
 4/9 A kérdező kommentje:

😂😂😂

Én is gyűlölöm ezt a kifejezést, de már törvény szerint is vármegye, ez van. Ha meg azt írom, hogy megye, akkor azért csesztetnek itt, hogy buta vagyok, mert még ezt sem tudom, hogy már nem ,,megye". Ha van rajta sapka, ha nincs... Ennek az esete. 🤮

2023. jún. 13. 11:24
 5/9 anonim válasza:
Azt mondod Gyula melletti falu és van kocsid tehát az is lehetne egy lehetőség,hogy Gyuláról bejársz abba a kis faluba ahol dolgozol, mivel ha beírom a keresőbe ingatlan.com -on kapásból van kiadó lakás 80.000-ért már Gyulán.Békéscsaba és Gyula nem távolság igazából, főleg ha a falu abban az irányban van,ott már 70-ért is tudsz lakást bérelni ;) . Lehet jobban megéri naponta egy fél órát is akár autózni mint,hogy csak közvetlen közelben keresgélj.
2023. jún. 13. 13:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Én eü be dolgozok, itt főnővéri engedéllyel a nappali kúrás kortermekbe lehet aludni. Nemtudom ott van e valami kanapé vagy ilyenek ahol hagyják, keresztapám külföldön pl éjszakai portás volt így ingyen lakhatott.
2023. jún. 13. 13:59
 7/9 mindentudó99 ***** válasza:
87%
És még azt mondják lepusztult az eü. mikor kúrásra tartanak fenn szobákat kórhàzban. Mik vannak
2023. jún. 13. 14:07
 8/9 anonim ***** válasza:
76%
7. de troll xD
2023. jún. 13. 15:42
 9/9 A kérdező kommentje:

7, köszönjük. 😂

5, igen van, de le vagyok robbanva napok óta. Tudom mozgatni az autòt, de csak annyira, hogy elmenjek vele pl helyben boltba/kb 500 méter/. Ha már megyek vele 1-2 kilométert, akkor brutálisan melegszik a motor, pedig van elég hűtővizem, az nem is szivárog, stb. Majd hétvége felé lesz használható autóm úgy néz ki. Most ezért is vagyok csak a faluban lassan egy hete.

Békéscsabát, Gyulát meg a környéket nagyjából ismerem, tudom hogy nincsenek túl messze, de azért havi 80 ezer + rezsi elég húzós nekem úgy, hogy nekem lényegében csak egy szoba kéne, ahol havi 15-17 napot alszok, fürdök és ennyi. A többiben úgyis egésznap dolgozom, vagy otthon vagyok, esetleg iskolában. Aztán 80 ezer + rezsi az máris ott van, hogy 120-150 ezer forint mínusz + a benzinköltség az ingázás miatt, meg még haza is menjek. Így marad nekem kb 0 forint. Meg még tegyek le kauciòt amit az esetek 90%-ában nem adnak vissza indok nélkül/sajna jártam már így, akkor egy szobát béreltem, amiben egy darab ágy volt és ennyi, tehát tönkre tenni sem tudtam volna semmit/, és nem adta vissza ott sem a tulaj.

Azért lenne jó valami sima szállás viszonylag olcsón, mert nekem gondolni kell arra is, hogy ne 0 forintra jöjjek már ki, ha már egyszer távol vagyok a családtòl. Gondolj bele, hogy te is elmennél jó messzire dolgozni, nyomorognál az autóban, nyáron melegben, télen hidegben, dolgoznál havi 240-270 òrát, a fizetésedet egy az egyben elvinné a lakhatás, és otthonra maradna a semmi. Akkor megérte? Nem igazán.

De köszönöm, hogy írtál, és próbáltál segíteni! :)

6, köszi! Írok neked privátban, ha nem gond.

2023. jún. 14. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!