Kaució gond. Ilyet vajon lehet?
A helyzet az, h albérletbe lakunk, és elég sürgősen el kell költöznünk nemsokára, mert a főbérlőnk valakije hazajön külföldről. Mi anno nem tettünk le kauciót, mert nem kértek vagy már nem is tudom.
A lényeg, hogy nincs megtakarított pénzünk...
Tehát a kérdés az konkrétan, hogy ha ti lennétek főbérlők belemennétek-e olyanba, hogy nem egy összegbe tennénk le a kauciót, hanem havonta mondjuk 10 vagy 20 ezer Ft-ot adnánk, pl egy évig, ha 120 ezer a kaució...ilyen részletfizetéses módon, mert ugye annak az a lényege, hogy ha valamit tönkreteszünk, vagy ilyesmi, akkor az legyen a biztosíték...tehát odaadnánk, csak nem egy összegben.
Rendes megbízható bérlők vagyunk.
Ha rendes a főbérlő biztos belemegy. Amúgy miért akartok neki utólag kauciót fizetni? Esetleg tönkretettetek valamit és ezzel szeretnétek fedezni? Mert ha nem, akkor szerintem felesleges fizetnetek. Nálunk úgy van, hogy ha nincs kár, illetve pénztartozásunk akkor azt kiköltözéskor visszakapjuk (és eddig is csak ilyen esetekkel találkoztam) ha előre szólunk (pl 1 hónappal) h kiköltözünk, hogy tudjon szerezni addig valakit a helyünkre. Itt azonban a főbérlő mondta fel a szerződést így ez titeket nem érint.
Amúgy van szerződés? Ha igen akkor az mit tartalmaz ezzel kapcsolatban? Ha meg nincs szerződés, nehogy fizessetek.
Szerintem már az új helyre értette...
Nézd, ha fizettetek volna kauciót akkor sem biztos, hogy visszakaptátok volna (most ezt nem részletezném, eleget olvashatsz itt róla). Szóval főbérlője válogatja, de arra figyelj, hogy ha van kaució, akkor Te mindenképpen ragaszkodj a szerződéshez, amiben benne van a kaució összege is és + 2 tanú is legyen melletted mikor aláírod!
A kaució összege változó, valahol csak 10.e Ft-ot kérnek, valahol meg egy havit...
Lehet, én értettem félre, de mintha arról lenne szó, hogy most új albérletbe kell menniük, és mivel itt, a régiben nem kapnak vissza kauciót, mert annak idején nem adtak, így most nincs miből beszállni az újba.
Hogy válaszoljak is, szerintem ha rendesek, szimpatikusak vagytok, bele fog menni a főbérlő. Esetleg a mostani főbérlőtök adhatni referenciát.
Sajnos a legtöbb helyen 2 havi kauciót kérnek, ezért vagyunk bajban.
Jó ötlet, hogy referenciát kérjünk, és a szerződéses megoldás is. Mindenképp megemlítem majd a főbérlőnek, ha találtunk lakást.Köszönöm a segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!