Mit tud egy ruhatisztító üzlet csinálni, ha elvesztettem a ruha beadásakor kapott bilétát? Nehogy már ne legyen semmi megoldás és ne kapjam vissza a ruhámat; több tîzezer forint értékű.
Figyelt kérdés
2023. jún. 7. 21:31
1/6 anonim válasza:
Sztem odaadják, már miért ne adnák, ha pontosan elmondod miért jöttél. :) nem lesz gond
2/6 anonim válasza:
Üzlete válogatja, hogyan kezelik, de emiatt végleg visszatartani nem fogják a ruháidat.
Pl. személyit kérnek tőled, ill. el kell tudnod mondani ruháid néhány részletesebb ismertetőjegyét, amivel igazolod, hogy a tiéid.
Ha mondjuk 3-4 különféle ruhádat együtt adtad a tisztítóba, és egyenként el tudod mondani, melyik milyen, az eleve matematikailag is elég jól igazolja, hogy azok hozzád tartoznak, kivéve, ha egy csaló konkrétan végig tudja nézni részletesen, miket adsz be.
3/6 anonim válasza:
nyilván előbb-utóbb kiadják.
A biléta árát viszont kifizettetik veled.
4/6 A kérdező kommentje:
Na ma voltam, és határozottan elutasított; mondta, hogy menjek vissza hétfőn néhány nap múlva, és a főnök majd talán személyi igazolvánnyal engedi. Tudnom kellene a márkát és a méretet.
2023. jún. 8. 18:34
5/6 anonim válasza:
Előbb-utóbb nekik is fel fog tűnni, hogy van egy régen elkészült ruha, ami csak hentereg és senki nem viszi el. Az érthető, ha személyit kérnek az átadásához.
6/6 A kérdező kommentje:
Szerencsére megtaláltam a garanciajegyet, amin ott volna a márka, a szín és a méret. A személyi igazolvány számomat kérte még és a telefonszámomat. Ez tényleg egy fura helyzet, mert ha egy idegen megtalálja az utcán az elhagyott bilétámat (ami egy kis blokkszerű fecni, nincs semmi értéke), és beviszi az üzletbe, neki ki kell adniuk a nadrágomat. Tehát jótanácsom: aki beadja tisztítóba a ruháját, jegyezze meg a márkát, szînt, méretet, és készítsen jó minőségű fényképet a ruháról, beleértve a belső varrásrészt (nadrágnál) és a bilétáját (amin az anyag, méret, márka, mosási utasítás stb. szokott lenni).
2023. jún. 24. 10:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!