Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Aki Miskolcon él miért nem...

Aki Miskolcon él miért nem költözik el nyugatra mint pl Veszprémbe?

Figyelt kérdés
Miskolc nagyon szegény, veszélyes lepratelep. Élhetetlen. Nincs munkahely stb

2023. jún. 6. 11:24
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
96%
#10: Az komoly, hogy már jártál Miskolcon, én meg itt élek. Nettó hülyeségeket irkálsz. Foglalkozz inkább valami mással, amihez értesz. Csak van olyan...
2023. jún. 7. 06:07
 12/24 anonim válasza:
100%
Ennyi erővel (ha ilyen egyszerű lenne a költözés) miért nem költöznek el a Miskolciak Nyugat Európába ott mégjobb az élet...
2023. jún. 7. 21:19
 13/24 anonim ***** válasza:
90%
Én inkább elköltözöm a Földről, megyek a Mennybe.:)
2023. jún. 7. 22:36
 14/24 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem azért, mert meg vannak vezetve. Mivel szegényebbek nem nagyon járnak sehova, csak a környéken. Ezért meg vannak róla győződve, hogy ahol élnek és ahogy az normális és máshol sem jobb. Illetve mindig az ingatlanárakra szoktak hivatkozni, hogy a miskolcon eladott 20-30 MFt-os lakásár egy normálisabb városba (mondjuk Vp) még egy önerőre sem lenne elég.
2023. jún. 12. 09:30
 15/24 anonim ***** válasza:
98%
Miskolc nagyon szép.Ha van iskolai végzettséged találsz munkát.Találd meg a megfelelő helyet az otthonodhoz és nagyon jól fogod itt ézezni magd.
2023. jún. 18. 14:49
 16/24 anonim ***** válasza:
92%
Miskolcon nincs autója senkinek. Nincs internet, nincs tv adás. Senkinek sem telik egy vonat- vagy távolsági buszjegyre sem, sőt ilyen szolgáltatás sincs. Társasutazásról, turizmusról még nem is hallottak. Még a 65 felettieknek az ingyenes utazás is drága.:( Ezért senki, -aki Miskolcon lakik- de senki nem látta még Győrt vagy Tatabányát vagy Veszprémet vagy netán Budapestet. Fogalmuk sincs hogy micsoda fizetések vannak az ország középső vagy nyugati felén. Elárulom, én egyszer bátor voltam, és elmerészkedtem a Miskolc vége tábláig, de ott csak puszta mezőt láttam így visszafordultam.
2023. jún. 22. 00:06
 17/24 anonim ***** válasza:
32%
16-os viccnek szántad, nem is lett rossz. De sajnos a leírtak egy része tényleg így van.. :( Sajnálom, hogy ez lett a szeretett városunkkal! Amint tudok én is lelépek innen, már a kaukcióra gyűjtök. De pesten az induláshoz kell legalább 500e-1 MFt. Ez egy miskolcinak nagyon sok pénz. 3-4 havi fizetésem, ha nem költök semmire.. :( sorsod-borsod :(
2023. jún. 22. 06:41
 18/24 anonim ***** válasza:
12%
Sajnálom, hogy lepontoztok, ez igazi struccpolitika. Nem tudom miért kell úgy tenni, mintha a városunkban minden rendben lenne… Nem értelek benneteket.
2023. jún. 22. 21:17
 19/24 anonim ***** válasza:
83%
18-as (nem tudom ki pontozott le). Nem így látom a helyzetet ahogy te. Sokkal rosszabbnak festik le Miskolcot, mint a valóság most, mondom ezt úgy hogy Budapesten születtem, igaz ősidőkkel ezelőtt. Mi lett Miskolccal? A 60-70-es évek iparpolitikája felduzzasztotta a népességet. A 80-as években ez az iparosodás megtorpant. Az 1990-es rendszerváltáskor a város gazdasága porba hullott. A sok lakótelepen élő vasgyári és gépgyári munkás munkanélkülivé vált. Nyilván megindult az elvándorlás a szerencsésebb településekre országon belül. A rendszerváltás okozta gazdasági krízis a 2000-es évek elejéig-közepéig elhúzódott Miskolcon, magyarul 20-22 évvel a rendszerváltás után még mindig magas volt a munkanélküliségi ráta. Ezzel párhuzamosan a roma népesség aránya növekedésnek indult, aminek egyrészt történelmi okai vannak hogy miért az északi részen telepedtek le a romák a bevándorlásuk után, és persze a rendszerváltás utáni gazdaságpolitika ami a gyermekek után járó összeget utalta a sokgyerekes családoknak. Ezen nem tud a város már változtatni, nem tudom mit kellene kezdeni az integrációval. A tömeges munkanélküliségnek azért Miskolcon is vége, van munkahely de az országban a 4. legalacsonyabb bérű vármegye. Szerintem Miskolc rengeteget fejlődött az utóbbi 18-20 évben, a gazdasági krízishez képest. Persze ettől még gazdasági sereghajtó marad bérek tekintetében. Ami nem azt jelenti, hogy Miskolcon nem élnek sokan jól, mert 150 ezer ember nem nyomorog. Annak aki fiatal pályakezdő érdemes máshova költözni, persze az egyéni élethelyzet mérlegelésével. Nem mindenkinek jobb (gazdaságilag, érzelmileg) Dunántúlon vagy Pesten lakni nekem elhiheted.
2023. jún. 22. 23:39
 20/24 anonim válasza:
22%

Miskolc egy lezüllött, mocskos, büdös, zsúfolt és ocsmány lepratelep, ez teljesen így igaz .. sajnos.

Egy Miskolci

2023. júl. 5. 18:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!