Panelban élők, milyen hamar szoktátok meg a szomszédok felől érkező zajokat? Ha vendégetek van, nem kellemetlen, hogy mindenféle áthallatszik és nincs csend?
Legfelső szinten lakom tehát felettem nincs szomszéd alattam pedig HÁLISTENNEK egy 30-as éveiben járó informatikus lakik aki elmondása alapján utálja Budapestet és van neki családi háza vidéken, jó ha havi 1x alszik a lakásában úgyhogy semmit nem zavar 🥰
A többi szomszéd pedig messze van nem hallom őket
Attól függ, milyen zaj. A normál panelhangok (háztartási gépek, járkálás), nem zavarnak. A fúrást nagyon utálom, de ez ezzel jar, elfogadtam. A gyerekzsivaly, gyereksírás se zavar.
Viszont amikor családi veszekedéseket kell szóról szóra végighallgatnom, az nagyon kellemetlen. Alattunk pl.egy 3 gyerekes család lakik, egyetlen alkalommal beszéltem velük, mégis MINDENNEL tisztában vagyok, mert hangosan beszélnek, és teljesen tisztán felhallatszik.
Habár én nem lakom ilyenben, de gyakran töltöttem több napot is olyan rokonoknál, akik forgalmas út mellett, rossz szigetelésű házban laktak. Egész pontosan az Erzsébet körútról van szó, ahol igaz nem panelok vannak, de az állandó baleset, fékcsikorgás, villamos, mentő, ordibáló tömeg szvsz felülmúlja a szomszéd átszűrődő TV-jét.
Az első pár éjszaka szörnyű volt, de kb 1 hét után úgy aludtam, mint a bunda, és a legszebb az egészben, hogy miután már egyszer megszoktam, 2-3 hét kihagyás után sem zavart a zaj. Szóval én azt tapasztaltam, hogy alapvetően könnyen megszokható.
28 éve lakom panelben. És hiába zárószinten lakom, az alattam lakó nő elmebeteg, üvöltve veri a radiátorcsövet, ha ő valami zajt hall. A lányai max. hangerőn hallgatva a zenét karaokéznak. És állandóan veszekednek, úgy hogy minden szót hallok.
Ezt nem lehet megszokni. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!