Hány fok van nálatok a lakás különböző részein?
Ilyen egzaktul még soha nem mértem ki, de nagyjából megpróbálom leírni. Egy hőmérő van az előszobában, ami egyben a gázkazán termosztátja is , de az aktuális hőmérsékletet is kiírja. Az mikor itthon vagyunk 20 fokra van állítva, mikor nem vagyunk itthon napközben és éjjelre 18-ra van állítva.
3 szobánk van. A középső szobában, mivel minden oldalról fűtve van, van a legmelegebb, kb mint a termosztátnál, tehát kb 20 fok.
A két szélső szobában valamivel hidegebb van. Az egyikben van egy hőmérő, ahol éppen most is vagyok. Az most éppen 19,7°C-ot mutat.
A wc-ben és a spájzban nincs radiátor, ott azért jó pár fokkal hűvösebb szokott lenni, főleg télen, nagy hidegben.
A fürdőben meleg van, ott is kb 20 fok.
Aztán van még a konyha. Ott el van zárva a radiátor szelepe. Mivel tartósan úgysem tartózkodunk ott, ezért fölösleges fűteni. Ha pedig ott vagyunk, akkor úgyis megy a sütő, tűzhely, ami befűti. Egyébként meg az előszobából úgyis kap valamennyi meleget, mert nincs ajtóval elzárva a két helyiség. Így ott is van általában 18 fok.
Kb ennyi a lakóhelyiségeket tekintve.
Köszönöm az eddigi válaszaitokat, és várok még másoktól is.
Nálunk is 20 fok van a szobában és a fürdőben. A konyhában általában 18 fokra van belőve a konvektor, mert ott ahogy az egyik válaszoló is írta, akkor általában megy, vagy ment a gáztűzhely.
Állandó páralecsapódással küzdünk, és azért kérdeztem, hogy nálunk van nagyon hideg, vagy más oka lehet.
a szobámban épp 18, pont jó, az előszobában meg a konyhában olyan 14-15 lehet, a mosdóban picit több, 16 körül.
ilyenkor még kár befűteni, fel kell öltözni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!