Most komolyan, miért vannak ennyire egekben a panellakások árai, mikor jó ha 20-30 évük van hátra?
Ukrajnában a rakétatalálatos, félig leomlott panelok maradéka is stabilan àll.
Szerkezetüknél fogva, szétoszlik a terhelés az összes falon-panelon. Jól bírják a földrengést is, nem 20-30 évük van, de még 50 év múlva is stabilan állnak, gond nélkül.
A panel elemeknél az összehegesztés a gyenge pont mert folyamatosan korrodál és egyszer csak széthullanak majd elemeikre ezek a prolitanyák.
Ezért kezdeményezte a kormány a felső emeletek visszabontását már pár éve.
Ha összedőlnek, akkor ez lesz Kádár elvtárs bosszúja.
Gondolom azért mert lakni kell valahol.
Az új építésű lakások meg drágábbak,úgyhogy sok embernek marad a panel.
Én laktam panelházban 1,5 évig,de nekem nagyon nem tetszett.
10 emeletes szigeteletlen hosszú panelház,az ablakai az útra néztek és az út másik oldalán lévő szintén 10 emeletes panelházra.
Azóta vettem egy régi 4 emeletes tégla társasházban egy lakást,számomra a kettő között,ég és föld a különbség.
5# a terhet nem a hegesztés viszi, mert már bedőltek volna. Az csak az építéskori rögzítés.
De a vas korrodálása valóban rossz, mert belemegy a betonba, és korrózió miatt tágul a vas, és repeszti a betont.
A lényeg, hogy előbb-utóbb széthullanak.
Attól mert újszerűvé varázsolták kívülről egy külső hőszigeteléssel, belül még dolgozik a rozsda.
Kb. annyit és mint egy végstádiumban lévő rákosra új ruhát adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!