Akiknek nem jött be a koli,azok hogyan tervezik megoldani nyártól/szept-től a lakhatást?Inkább maradtok otthon +ingáztok vagy,kerestek lakótársat albérlet stb.Elsősorban egyetmista fiúk válaszaira lennék kiváncsi.(Budapest)
A legjobb barátom 18 évesen kezdte az egyetemet koliban volt ő is.
1-2 félév után rájött,hogy neki ez nem jön be,majd 19 évesen egy szaktársával kivettek egy kétszobás lakást.
Közel 5 évig idén márciusig közösen bérelték azt a lakást.
Egyetem mellett folyamatosan dolgozott,minden évben vagy 4-5 éven keresztül pályázott önkormányzati lakásra.
Ebben a városban olyan az önkormányzati bérlakás rendszer,hogy a jelentkezők kapnak egy számot és minden évben egyre előrébb jutsz a sorban.
Viszont egyszeri 5 évre kapod meg a bérleti jogot,ha letelik az 5 év kötelezően költöznöd kell.
Szóval a lényeg,hogy most 24 éves a srác egyetemet befejezte, főállásban dolgozik,idén március 13.-án elnyerte az önkormányzati bérlakás bérleti jogát, amit
5 éven keresztül fix 30.000 forintért bérelhet.
5 év múlva elmondása szerint pedig akar venni egy saját ingatlant,és amennyire eddig tudatos volt, szerintem simán megoldja.
Mindent tökéletesen csinált.10 évvel vagyok idősebb nála,de le a kalappal előtte,nagyon büszke vagyok rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!