Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mitől robbanhat szét ilyen...

Mitől robbanhat szét ilyen erővel egy fürdőszobában lévő üveg fal?

Figyelt kérdés
A fürdőben volt egy nagyjából 2méter magas, és másfél méter széles üveg zuhanyfal. Még nincs másfél éve hogy oda került, és új darab volt. Mikor senki sem volt a fürdőben szét robbant, vagyis olyan hangja volt. Mi okozhat ilyet??
2023. máj. 8. 18:30
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Zuhanyparaván, a pontosabb megnevezése.
2023. máj. 8. 18:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Vagy szerelési hiba, és vagy feszültség volt benne.
2023. máj. 8. 19:08
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Gyártási vagy szerelési hiba.

Mindkettó feszültséget generál benne, bármikor szétrobbanhat. Edzett üvegeknél van ilyen.

2023. máj. 8. 19:12
 4/13 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, mert eléggé összecsapva szerelnek és építkeznek akik csinálták. Mivel itt voltam mikor szerelték, eléggé szenvedtek vele, a végén amolyan jólvanazúgy módra végeztek vele. pl.: 3 csavarhely van, ebből 2-ben van csak csavar. Más ennél nekem laikusként nem tűnt fel.
2023. máj. 8. 19:42
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Az edzett, biztonsági üveg így törik, hogy ne okozzon sérülést.

Az edzés miatt erős lesz.

De az edzés soràn is lehetnek belső feszültségek hiba miatt, aztán hozzájöhet egy feszítés, deformáció, és ha ezek összeadódnak, eléri a törési szintet, azzal a különbséggel, hogy ez nem törik, hanem szétdurran.

2023. máj. 8. 21:17
 6/13 anonim ***** válasza:
Ahogy már írták, lehet hogy teljesen jól szerelték be csak közben valami miatt a feszültséget már nem bírta. Nagy az önsúlya is egy ilyen méretű üvegnek és lehet hogy emiatt kicsit másképpen nehezedett rá a saját tartóelemeire és így már nem volt stabil.
2023. máj. 9. 00:19
 7/13 A kérdező kommentje:
Persze érthető, én is hasonlóra gondoltam, viszont akkor senkinek sem ajánlom, 150-200ezer forintért másfél évre tervezni ilyen üvegekkel.. Bár biztos nem mindegyik ilyen, de akkor sem valami szuper. :D
2023. máj. 9. 00:53
 8/13 A kérdező kommentje:
Hozzátéve, hogy ha éppen akkor robban így el, amikor mellette állsz, és az arcodba repíti az üveg szilánkokat.. Szuper egy találmány. :D
2023. máj. 9. 00:54
 9/13 anonim ***** válasza:

8. Jobb lenne ha táblákban esne rá a combodra, és onnan leszeletelne belőled egy pár kilós húsdarabot biztosan ott véreznél el.(?) Épp ezért törik aprócska darabokra, és nem okoz nagy sérülést.

5-ös leírta, hogy ezek mind túledzett üvegek, és biztonsági okokból készítik így őket és í,és sajnos előfordul hogy a saját feszültségétől durran el. Nem a tied az első ami spontán magától robban fel, ez sajna benne van a pakliban.

2023. máj. 9. 06:32
 10/13 anonim ***** válasza:
Szinte biztos, hogy beépítesi hiba. a mekkmesterek megoldották jópénzért.
2023. máj. 9. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!