Van itt olyan aki tud konkrétumokat a Miskolc avasi panelos disznóvágásról? Esetleg ott volt? Közel volt hozzá. Ismerősei voltak. Akármi.
2.
Én nem a vik-es bulira gondoltam.
Volt egy disznóvágás, az egyik épület tetején.
Nem vágtak panelban disznót, ez csak egy kamu volt.
Apám böllér/hentes. Mesélte, hogy az 50-es években mikor inas volt olyan rendszeresen előfordult, hogy vágtak disznót pincében, vagy pince híján bent a lakótérben.
Ugye akkoriban csak állami felügyelet mellett, engedéllyel lehetett disznót vágni, mert az államnak bekellett szolgáltatni x mennyiségű szalonnát stb.
Ez volt az úgynevezett (illegális) csendesvágás, ami legtöbbször pincében, de néha a lakótérben is előfordult.
A "cigányok lakótelepen mindenfélét csinálnak" egy városi legenda. Gyerekkoromban még az volt benne, hogy felszedik a parkettát eltüzelni, meg hogy lovat tartanak az emeleten, de ezeket minden lakótelepről mesélték. Urbanlegends.hu a legendáról: [link]
Direkt rákerestem Arcanumon, a "cigányok felszedték a parkettát" sztori egyidős a lakótelepekkel, a disznós legenda kicsivel későbbi, de egy 1973-as cikkben már szerepel, hogy "Ha egy cigány lakást kap, mindjárt híre megy, hogy felszedte a parkettát, vagy hogy disznót tart a fürdőszobában" (Dunántúli Napló, 1973. szeptember)
A konkrét esetnél tényleg disznóvágásról jött a család, de valahonnan vidékről, csak a szállított disznóhús összevérezte a lépcsőházat, emiatt valaki kihívta a rendőröket, de amire kiértek, addigra már feltakarították a vért.
Tetőn történő disznóvágásról összesen kétszer hallottam, az egyik Romániában, a másik meg ez, de szerintem ez is csak poén:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!