Mit csináljak? Szeretnék hamarosan szüleimtől külön élni mert ők burokba tartanak és gyerekként kezelnek ami nem jó És nem tudom ehhez hogyan kezdjek neki És én mozgássérült vagyok 20 éves lány
Még tanulok
12-es vagyok aztán 2 évre megyek szakközépiskolába
Keress egy gazdag csávót.
De a viccet félretéve, jövedelem nélkül sehogyan.
Maradj otthon amíg lehet, miután dolgozni kezdtél gyűjtsd a pénzedet saját lakásra! Mivel mozgássérült vagy valószínűleg jobban is féltenek a kelleténél. Meg gondolom tart még a kamaszos lázadásod is.
Tégy egy egyszerű próbát: 1 hónapig vállalj át minden házi munkát, mosás főzés takarítás, szelektív hulladék elvitel stb. Mindezt úgy mintha te gondoskodnál a szüleidről. Úgy is jön a nyári szünet, neked időben belefér. Ha ezt előre megbeszéled a szüleiddel szerintem még tetszeni is fog nekik a dolog.
Ez után hamar rá fogsz jönni, egyedül a te helyzetben nagyon nehéz lesz.
Bár nem írtad, de ha kerekes székes vagy szinte lehetetlen olyan albérletet találnod ami akadálymentesített. Mivel egyetlen tulajdonos sem szeretne milliókat költeni egy fürdőszobára wc stb csak azért, hogy esetleg előfordulhat mozgássérült bérlő.
A fentiek miatt neked a saját lakásház lehet a megoldás, ami rád van alakítva. Ehhez pedig tőke kell!
Kérdező, amíg nem végezted el az iskoláidat és nem tudsz saját jövedelemre szert tenni munkával addig mindegy hány éves vagy még beletartozol a gyerek kategóriába.
Mit szeretnél mi legyen? A szüleid fizessenek neked azért hogy külön élhess?
De ha szeretnél elkerülni otthonról és ezt meg tudod oldani úgy, hogy nem kell a szüleid állandó segítsége a mindennapos tevékenységeidben - mozgássérültként is el tudod magad egyedül látni, akkor keress olyan iskolát ami távol van! Ha kollégiumba mész akkor az jó kezdet az önállósodáshoz, hiszen fizikailag már magadról kell gondoskodnod a szüleid nélkül, de még segítenek benne, hiszen egyrészt anyagilag még a szüleid állják, másrészt a kollégium közös szolgáltatásait igénybe tudod venni.
Tudok járni de dülöngélek és húzom a lábamat
De szüleim burokba kezelnek
Nem vagyok szabad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!