Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy házra majdnem rádőlt fát...

Egy házra majdnem rádőlt fát mennyiért lehet elszállítani? Tehát ami majdnem rádőlt, és a ház fölött függ?

Figyelt kérdés
Csak azért kérdezem, mert van egy kaliforniai ismerősöm, akik így jártak, és 8 ezer dollár csak egyetlen fa elszállítása. Darut kell hívni hozzá. Nálunk ez itthon mennyi lenne? Szerintem még a legkarvalyabb vállalkozó sem kérne el 200 ezer forintnál többet. Rákerestem, hogy mennyi is egy daru bérlése. 40-50 ezer forintos óránkénti díjjal már 60 méteres darut is lehet bérelni. Azt nem kérdeztem meg, hogy emeletes házuk van-e. Nem gazdagok, szóval talán csak egy szintes a házuk. Nálunk itt falun az erdészeknek, akiktől vesszük a fát, szinte mindegyiknek darus teherautójuk van. Ha ilyen történne velünk, szerintem az ő darujukkal is meglehetne oldani egy hasonló esetet talán, és biztosan nem kérnének el 20-30 ezer forintnál többet.
2023. ápr. 26. 18:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

a 20-30 ezer Forintot feletsd el...ahogy látom, te tíz évvel ezelőttinárakat ismersz.

A favágáshoz már okleveles vizsgázott erdészeti favágó kell..ha településen van a fa, akkor külön lakóterületi favágó-vizsga kell..

Ha a fa kárt okoz bármiben is, az már nagyon sokba fog kerülni..

2023. ápr. 26. 18:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ahhoz a 20-30 ezerhez bátran tegyél hozzá 0-kat. Veszélyes fák kivágása, úgy keress rá.
2023. ápr. 26. 18:58
 3/8 A kérdező kommentje:

Ok. Ezt a 20-30 ezret úgy gondoltam, hogy ismerős, haver, egyedül megoldja jófejségből :D De szakadjunk le róla.

Akkor is kb. max 500 ezerből kijön, nem 2,7 millióból (átszámítva ennyi náluk).

2023. ápr. 26. 19:04
 4/8 anonim ***** válasza:
60 méteres daru? Az milyen?
2023. ápr. 26. 19:19
 5/8 A kérdező kommentje:
4.: Tessék: [link] . Ilyen. Ennyit tudtam benne segíteni. Ha jobban érdekel, akkor kérdezz meg egy hozzáértőt, vagy keresgélj google-n.
2023. ápr. 26. 19:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez nem daru.
2023. ápr. 26. 19:32
 7/8 A kérdező kommentje:
6.: Köszönöm az észrevételt! Micsoda akkor, ha nem daru? Habár nem erre voltam kíváncsi, de értékelem az észrevételt.
2023. ápr. 26. 21:28
 8/8 anonim ***** válasza:

Milyen az a majdnem rádőlt fa? Arra gondolsz, hogy viharban megdőlt? Ilyen esetben a katasztrófavédelemnek szólsz, és ingyen kivágják.

Közterületen lévő fát amúgy nem vágathatsz ki úgy saját elhatározásból. Ha nem valami akut veszélyhelyzet van, amiben a katasztrófavédelem az illetékes, akkor az önkormányzathoz kell kérvényt beadni, hogy vágják ki.

Magánterület esetén a legtöbb településen kivághatod (de pl. Bp-en nem), a fától és a megközelíthetőségtől függenek az árak. Ha emelőkosaras autó kell, akkor kb. 200-tól kezdődik. 1 M lehet a vége szerintem, ami akkor lehet, ha óriási autó kell, sok emberrel, és pl. vezetékek miatt áganként kell leereszteni minden részt külön-külön. Akkor már a biztosítást is meg kell fizetni, hogy valami esetleg leesik.

2023. ápr. 27. 07:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!