Mihike2 kérdése:
Arra kérnék tanácsot,hogy merülő szivattyú elhelyezéséhez az úszót milyen mélyre engedjem,a szivattyú mellett?
Figyelt kérdés
2023. ápr. 13. 10:42
1/8 anonim válasza:
Annak a szivattyú felett kell lennie. Pont az a lényege, hogy ha az úszó lesüllyed a víz szintjét követve, akkor kikapcsolja a szivíttyút.
2/8 anonim válasza:
Az attól függ, hogy hova teszed. Úgy játszd be, hogy függőleges helyzetbe kerüljön az úszókapcsoló még mielőtt szárazon futna a szivattyú, vagyis az alsó, kikapcsolási pontját belőni viszonylag egyszerű. A bekapcsolásit nehezebb attól függően, hogy mennyi kábel van rajta és mekkora helyre teszed be, mekkora a tárolókapacitás. Ha hosszú, akkor érdemes valamilyen technikával rövidíteni, így kisebb a "holtjátéka".
3/8 anonim válasza:
Nem a szarazjárás védelmet adja.
A búvárszivattyú hűtését a víz biztosítja. Az úszókapcsoló nem engedi, hogy kikerüljön, leszívja magáról a vizet, és túlmelegedve tönkremenjen.
4/8 anonim válasza:
3# Hát ez mi, ha nem "szárazon futás elleni védelem"?
A legtöbb kis házi szivattyúnál pont akkora kábelen lóg az úszókapcsoló, hogy ilyen ne is fordulhasson elő, így nem kell vele foglalkozni. A bekapcsolási szintet kell jól belőni.
5/8 anonim válasza:
Szárazon járás azt jelennti, hogy a szivattyú nem szív vizet, szárazon, víz nélkül megy.
6/8 anonim válasza:
Igen. Szárazon jár, vagyis mivel nincs szállított közeg/vízhűtés egy idő után leég. Ugyanarról beszélünk.
7/8 anonim válasza:
"Ugyanarról beszélünk."
Igen, ugyanarról. Csak éppen a kérdésre nem válaszoltatok. :D
8/8 anonim válasza:
7# Szerintem én válaszoltam a 2-es válaszomban...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!