57 nm panellakás 1 klímával lehűthető? 8. emelet
Saját tapasztalat:
Albérlet tulaja az előszobába rakatott klímát, mondván, hogy így elég egy egység is, és aki hűvöset akar, az majd kinyitja az ajtaját.
Nyilván ez már önmagában szar volt, mert egy tőlem teljesen független lakótárssal laktam, és nyitott ajtó mellett nyilván nem jó recskázni, vagy bármit csinálni.
Később egyedül laktam a lakásban, és hát a nagyobbik szobát már nem igazán hűtötte le. Amikor az előszobában és kisebbik szobákban ahova "bekavart" a levegő már hideg volt a nagyobbikban még izzadtam.
Külön szobákra meg alapból azt mondanám, hogy külön klíma, legalábbis beltéri egység.
Mi csak a nappalit hűtjük/fűtjük vele, a belőle nyíló szobákban alapvetően nem érezni a jelenlétét.
Egy erős ventilátor segítségével kavarjuk meg a levegőt, úgy kényelmes mindenhol.
Annyira nem meleg a lakás, és nincs kedvem még egy milliót kifizetni hogy begányoljanak 2 légkondit, vagy 2 misit hogy szépen elrejtsék az álmennyezet felett a vezetékeket
Minden szobába kell klíma, amit hűteni akarsz.
Szobák között nem fog átmenni a hideg, az épület falai át vannak forrósodva.
Munkatársam 8 emeletes 5.én lakik. 48 m2-re 2 db kellett nekik, 1 nappaliba (nagy szoba) 1 pedig a konyhába. A konyhai hűti a hálószobát is a nyitott ajtókon keresztül.
Amíg nem volt szigetelve a tömb, addig nyáron elegendő volt nekik munkából haza érve 14:30 elindítani a klímákat. Szigetelés után, amit átmelegszik a melegbe a beton, éjjel nappal járattak. A régi 37 ft/kwh-s árakon ez havi 10-12000-be került nekik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!