2,5 kW-os klíma gyenge?
Szinte mindenhol 3,5 kW-os klímákat szerelnek, és a 2,5 kW-os modellek nem is sokkal olcsóbbak.
Én azért gondolkodom a 2,5 kW-os klímában, mert egy városi lakás szobájában a 3,5 kW-os klíma gyakran teljesen leszabályoz, és ki is kapcsol. Ilyen esetben már kb. on-off klímaként működik. Egy 2,5 kW-os klíma lehet, hogy picit lassabban hűtené le a szobát, viszont elvileg jobban is le tud szabályozni, és nem kerül át on/off üzembe.
Jól gondolom?
Panellakásról van szó.
A klíma szükséges teljesítménye a befűtendő/hűtendő terület méretétől függ.
A 2,5kW-os klímától kisebb terület az elvárható, ennyi.
vedd meg bátran a 2.5-öst, nem fogod hazavágni.
Volt aki leszarozta, hogy nem ér semmit, de egy ilyennel hűtött egész nyáron, aztán jött a hideg, mostanáig ezzel fűtött...valami ciripel a kültériben..
Ez az össz baja, nem a teljesítmény.
Egyébként a 2,5-ös gyakran ugyanazokból a szerelvényekből van, csak máshogy van méretezve a kapilláris, meg kisebb a kompresszor. Sőt olyan is van, hogy minden ugyanaz, csak szoftveresen van csökkentve a teljesítmény.
Akinek 2,5-ös van, hogyan viselkedik leszabályozáskor? Én egyedül azért akarok azt venni, ahogy már fentebb írtam is, hogy kis teljesítményen is folyamatosan menjen a kapcsolgatások helyett.
Ezt sose értettem de tényleg, valami autizmus szerű dolog lehet. Mint akik ezres Swifttel járnak, aztán mikor kéne egy kis kakaó hát nincs.
Vedd meg a 3.5-öst könyörgöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!