Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan lehet megakadályozni,...

Hogyan lehet megakadályozni, hogy a wc-ben ne jöjjön fel a szag az alattam lakóktól?

Figyelt kérdés
Egy panel 4. Emeletén lakom és valószínűleg az alattam lakó(k)nak a szellőzőbe van bekötve a szagelszívó és rettenetes büdös kajaszag jön fel és áramlik szét az én wcmben. Egyszerűen undorító. Meg lehet oldani valahogy, hogy ezt megakadályozzam házilag? Mert a kedves alattam lakók biztos h nem fogják kiköttetni onnan, pedig tilos oda bekötni…

2023. márc. 12. 11:20
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A rövid vízszintes szellőzőcső ágba, ami a wc-ben van és a függőleges, közös szellőzővezetékbe torkollik, talán be lehet szerelni egy visszacsapó szelepet. Nem hermetikusan zár ugyan, de a légáramlás javát csak egy irányba engedi, a lakásból kifelé.

[link]

2023. márc. 12. 11:40
 2/4 anonim ***** válasza:
30%
Birtokvédelmi eljárás
2023. márc. 12. 11:41
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Igen, gondolkodtam, hogy a jegyzőhöz forduljak, de szeretném ezt elkerülni amennyiben mód van rá. Sajnos más lakók is panaszkodtak emiatt. Ha esetleg a közös képviselőnek szólunk erről, ő köteles gondoskodni a zavaró tényező megszüntetésérő? Hisz eleve nem szabadna oda bekötni a szagelszívót, tűzveszélyes lehet, így igazából az egész társasházat érinti a probléma.
2023. márc. 12. 12:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Közös képviselő köteles intézkedni és kiköttetni az elszívót.
2023. márc. 12. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!