Gázbojler csere (több) kérdés?
Sziasztok!
2000-ben beszerelt kéményes gázbojlerünk menthetetlen. Olvasgatok a témában, hogy ilyen bojlereket már nem lehet beszerelterni?
Nincsen vezérelt áram bekötve, megérné egy villanybojlerhez beköttetni?
Nézegettem ezeket a hőszivattyús bojlereket is, ez esetben nem érné meg szerintem a vezérelt áram, vagy nem jól látom?
Egyáltalán nem értek a témához, teljesen elvesztem, mindenki mást ajánl.
Köszönöm.
Csak bélelt kéménybe lehet kötni más változásról nem tudok.
A vezérelt áram sem mindig a legjobb megoldás .1 kisebb méretű bojler hálózatról is üzemeltethető,45-50 fokos vizzel gazdaságosan.Így még a bojler élete is hosszabodik.
A hőszivattyús bojlerek nagyon zajosak
pl: [link]
Ez 49 dB, és 7°C-os külső hőmérséklet felett célszerű használni a hőszivattyúját, ilyenkor szinte egész nap zúg.
Jósági foka 1,8-2 között, mert A tarifáról lehet csak működtetni. A ciklikus áramtalanítást nem szereti.
Esetleg úgy a leggazdaságosabb, hogy 7°C felett hőszivattyús, 7°C alatt pedig B tarifára kell kötni. Ezt egy villanyszerelő 3 állású kapcsolóval egyszerűen megoldja.
Gázbojlerhez képest a hagyományos bojler A tarifával kb 2,8-3* többe kerül, a meleg víz előállítás. B tarifával pedig 2-2,2* többe kerül.
Ha van egy fűtő gázkazánod, akkor a legjobb megoldás egy indirekt tároló beépítése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!