Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek fenn lehet tartani...

Laci199 kérdése:

Szerintetek fenn lehet tartani havi 700.000 Ft-ból egy 200 nm2-es lakást?

Figyelt kérdés
Szerintetek fenn lehet tartani havi 700.000 Ft-ból egy 200 nm2-es lakást? Feleségemmel és egy gyerekemmel vagyunk 3-an, padlófűtéssel, és fan coil fali hősugárzókkal.
2023. febr. 26. 20:26
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
9 = Húúú de megmondtad! Miből gondolod hogy villogok? Tisztában vagyok vele hogy mit jelent ma 700 ezer, ezért kérdeztem hogy vajon elég lehet e egy ekkora ház fenntartására. Kíváncsi lennék hogy neked milyen okosabbnál okosabb kérdéseid vannak itt feltéve, jóskapista...
2023. febr. 26. 22:34
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen összevissza beszélsz.

Én pl. azt gondoltam, havi 700e Ft-ot csak a rezsire szántok. Mert akkor bőven lehet, majdnem válaszoltam is. Aztán olvastam, hogy "de enni is kell". Hát öregem, ilyen se füle, se farka kérdést is régen olvastam. Egy 3 tagú családnak kell megélnie 700e Ft-ból úgy, hogy 200 m2-es házat fűtötök.

Ha jól értem, a fűtés teljesen elektromos. Nos, erre azt mondom: csak ha van napelem, és csak addig, amíg szaldós elszámolásúak vagytok. Amit a kormány bármikor egyetlen tollvonással megszüntethet.

2023. febr. 26. 22:43
 13/24 anonim ***** válasza:
91%

Full őszintén kerdező! Mert eskü érdekel!

Minek?

Minek 200 nm?

Az oké, hogy mindenki magából indul ki... én 25 évig éltem panelban. Az is bőven elég volt... most nekem 104 nm a házam. Van nappali, konyha, fürdő, wc, spejz, 3 hálószoba. Igen... nem 30 nmesek a szobák. De miért kéne?

2 gyerekem van, mindkettőnek külön szobája.

El nem tudom képzelni 200 nmen mit lehet csinálni a takaritáson kívül... mert azt aztán lehet.

Vagy olyan hülye beosztást tudok elképzelni hogy folyosó meg közlekedő viszi a fél ház alapterületét...

Szóval miért gondoljátok a pároddal hogy 200 nmre van szükségetek?

2023. febr. 26. 22:59
 14/24 anonim ***** válasza:
74%

ha szigetelt a ház, es H tarifával hőszivattyúzol akkor a rezsi nem lesz sok. viszont egy ilyen rendszernek a fenntartási költsége elég húzós, ezzel sokan nem számolnak.

Havi 700-ból nem lehetetlen megélni, de egy ekkora ház es 3 gyerek mellett 0 megtakaritás maradna.

Valaki írta itt a napelemes szaldót, arra már senki ne alapozzon, mert még ha papíron meg is marad a szaldó, a veteli/eladási árral teszik semmissé. Ez csak egy kezdeti ösztönző volt a napelemtelepítésekhez.

2023. febr. 27. 06:09
 15/24 anonim ***** válasza:
95%

Én se értem, hármótoknak minek a 200 nm?

Az anyósoméknak is nagy házuk van, kb. 160-170 nm 4 főnek, és az egész életük arra ment el, hogy a házat tatarozzák (mármint, ekkora házon bármit csinálni baromi sok pénz), sok a rezsi, rengeteget kell takarítani.

Cserébe nem jártak nyaralni, nem tettem félre a gyerekeikek, mert a ház fenntartása sok pénzt elvitt, pedig amúgy nekik is jó bevételük van.

Szóval én sem értem, minek, megéri erre költeni a pénzt feleslegesen, számolgatni, fenn tudjátok-e tartani, elcseszni a rengeteg időt a takarításra, felújításra, rendben tartásra?

Nem véletlen, hogy manapság már nem szokás ekkora házakat építeni, az emberek rájöttek, hogy felesleges.

Nekünk 110 nm-es a ház 4 főre, tökéletes. Amerikai nappali+3 szoba, fürdő, kis wc, kamra, háztartási helyiség. Nem kicsi, nem nagy, de nem is izgulunk azon, fenn tudjuk-e tartani, pedig kisebb a bevételünk és 2 gyermekünk van. De a víz-gáz-villany megáll maximum. havi 45-50 ezerben és ennyi.

A feleslegesen nagy ház fenntársa helyett tegyetek félre rosszabb időkre, nyaraljatok, gyűjtsetek lakásönerőt a gyereketeknek. Nem éri meg azon izgulni, meg tudtok-e élni.

2023. febr. 27. 06:41
 16/24 anonim ***** válasza:
73%

Nem írtad, hogy lesz több gyerek, Így 2 szoba nappalis ház is bőven elegendő, igenyek függvényében 70-90 hasznos m2 között. Aztán így nem lesz problema a ház fenntartása.

Én most biztosan nem alapoznék az cop=1 rendszerekre, még napelemmel sem.A 23:59 kor elfogadott rendeletek igen agyoncsapják az ember terveit...

A hőszivattyú felára pedig az élettartama alatt nem tud megtérülni egy gázkazánhoz képest!!! Ráadasul az éves karbantartása garanicia feltetele, ami min 50-70000 között van. Ha még hűtesz is vele az még 35-40% al tovább csökkenti az élettartamát. 7 hónap a fűtesi szezon, ha 12 hónapot dolgozik egy évben arányosan hamarabb tönkremegy.

Az pedig szintén egy tény, hogy manapság örülni kell, ha egy gázkazán, klíma, hőszivattyú elmegy 10-15 évet, gazdasági TK nélkül.

2023. febr. 27. 07:23
 17/24 anonim ***** válasza:
47%

16# Ez azért sokminden függvénye, nem lehet kijelenteni, hogy a hőszivattyú sosem térül meg. Pl. aki napelemmel szaldozik évek óta hőszivattyúval, annak már lehet, hogy rég megtérült. Mellesleg jobb esetben egy gázkazánt is karbantartatsz évente szakemberrel.

Hogy a kérdésre összpontosítsak. NEM! Magasabb bevétellel sem vennék meg egy ilyen házat, mert óriási pénztemető, pláne ha nincs is korszerűsítve. Én úgy nőttem fel, hogy a szüleim megvettek egy tipikus 90-es évek elején épült kétszintes házat és egy élet munkájával állandóan újítgatták. Nyílászárók, aztán szigetelés, aztán új vízvezeték, komplett új fűtési rendszer, majd belső esztétikai felújítások, korszerűsítések. Meg is látszik a házon, egy ilyet megvennék, mert még nem túl nagy (120 nm) és tényleg odafigyeltek a minőségre, a rezsije nagyon alacsony lett. Amihez még hozzá sem nyúltak és ráadásul ennyivel nagyobb, azt biztosan nem! Ha a műszaki állapotot nem is tekintem, eszméletlen sok idő egy ekkora házat rendben tartani. Én ezt az időt inkább a gyerekeimmel töltöm és elég négyünknek a 110 nm praktikus elosztással. Ez is zsebbenyúlós, ha komolyabb felújítás szükséges, de azért a mindennapos rendben- és karbantartása vállalható.

2023. febr. 27. 10:39
 18/24 anonim ***** válasza:
17%

200 m2-es családi ház? Az csak egy panelhez képest tűnik nagynak.

Egy sima 10x10-es kádárkocka beépített tetőtérrel is kb ekkora és az már mikor volt...

Az utcánkban pl. 300 m2 alatti családi ház nincs is a lakóparkban.

Ezek is csak kb. 100-120 m2-esek de 3 szinten. Alul szuterén a garázsokkal, majd emelt fszt. és felül a tetőtér ami már teljes kihasználtságú mert lapos tetős. Vagyis teljes értékű szobákkal ahol a szélén is fel lehet állni. (Nem úgy mint a sátortetős tetőbeépítéseknél.)

Az a szomorú, hogy embereket belezsúfoltak pici és élhetetlen panellakásokba, és a több évtizedes agymosás eredményeként mára már úgy szocializálódtak, hogy nem is értik, hogy mit lehet csinálni egy normális méretű lakásban ahol nincsenek 3 lépésenként falak vagy szomszédok.

Pedig régen is léteztek már emberi léptékű polgári lakások.

2023. febr. 27. 10:47
 19/24 anonim ***** válasza:
93%

"Az a szomorú, hogy embereket belezsúfoltak pici és élhetetlen panellakásokba, és a több évtizedes agymosás eredményeként mára már úgy szocializálódtak, hogy nem is értik, hogy mit lehet csinálni egy normális méretű lakásban ahol nincsenek 3 lépésenként falak vagy szomszédok"

????

A 60 nm-es panel és 200 nm-es ház között azért van bőven átmenet. Mint írtam, mi 110 nm-es lakunk, ez teljesen tökéletes, van mindenkinek privát szférája, közös helyiség is és közben nem arra megy el az életünk, hogy a házat tartsuk fenn.

Sosem laktam panelben amúgy.

2023. febr. 27. 10:54
 20/24 anonim ***** válasza:
93%

18

Le lehet fitymálni a normálisan gondolkozó, a 200 nm kihasználását firtató kerdezőket, mint pl. engem is... de válaszolni te sem válaszolsz....

Ráadásul nem feltétlen ez volt a kérdés.... hanem az h 700 havi szinten elegendő e fenntartani ezt a pecót amellett h élni is kéne...

2023. febr. 27. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!