Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy étkezőszék...

Mennyibe kerül egy étkezőszék kárpitjának áthúzása? (Anyag+munkadíj)

Figyelt kérdés
Sajnos az oldala műbőr, ami csúnyán lehámlott, ezt szeretném szövetre cserélni, mert az ülő rész, hattámla teljesen hibátlan, és nagyon kényelmes, nem akarom kidobni.
2023. febr. 17. 10:00
 1/2 anonim ***** válasza:
32%

Te akarod megcsinálni vagy szakemberrel akarod csináltatni?

Ha te csinálod akkor szükséged van hozzá jó eszközökre, ez az ami költséges. Maga a műbőr sem olcsó, de az kifizethető.

Széken textil huzatot cseréltem már én magam is, csak ülőkén és háttámlán, nem volt megoldhatatlan feladat - de jó szögbelövő pisztoly kell hozzá. Mi egy olcsóbbat vettünk meg, mert hogy csak ehhez a pár székhez lesz rá szükségünk - ennek köszönhetően az első pár ülőke után már csak nyögvenyelősen lehetett használni és nagyon nehézzé tette a munkát az állandó beragadással, problémákkal. Ha ismét csinálnom kellene vennék vagy bérelnék egy jó minőségű szerszámot inkább hozzá.

Szakemberrel viszont konkrétan kell alkudnod. Itt mindig számít mivel akarod cseréltetni, te tudod-e oda-vissza szállítani vagy neki kell jönnie, az egészet akarod cseréltetni vagy csak azt a darabot (írtad, hogy az egészet), és magát az ülőrész szivacsozását is cserélik-e vagy csak a kárpitot, stb. Na meg hogy országosan hol vagy, mert ebben is van árkülönbség, hogy mást kér el egy kárpitos Budapesten, mint a Zalában valahol.

Mi most szeretnénk a kanapé huzatát cseréltetni kárpitossal, cserélni az ülőfelület szivacsozását is. Amit találtam lehetőséget az oda-vissza szállítást is belevéve (ők vinnék) majdnem annyiba kerül majd, mint egy új kanapé ára lenne (nem ugyanilyen). Nekem azért éri meg mert a többi bútor is ehhez illik, egy új kanapé meg teljesen másmilyen lenne, most nincsen hasonló fa alapú kanapé a piacon. Tavaly lett volna, akkor a párom még nem volt benne a cserében és az minőségben, kinézetben hasonló lett volna a kanapénkhoz, árban kicsit lett volna csak drágább (akciós volt gyártónál), mint a kárpitossal megcsináltatni. Most marad a sokba kerülő kárpit csere.

2023. febr. 17. 10:20
 2/2 anonim ***** válasza:
Ezt a kretént...
2023. febr. 18. 23:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!