Miért nem melegszik be a lakás?
Febr. 3.-án inditottuk el a fűtést beköltözés után.
3hónapja nem volt fűtve a lakás. (70nm.)
Tudom hogy idő kell mire bemelegedne a lakás..
De egy szobát le is választottunk, lehajtottuk minimumra a radiátort mert ott át sem akart melegedni a radiátor rendesen.
Jelenleg 3 radiátort kellene "fűtenie" a kazánnak.
A víz 45-75 fok között dolgozik benne. (Ki/be kapcsolási érték)
Mikor 65 fölé szalad már serceg, mintha forrna a víz.. a nyomásmérő óra a kazánon 0.9bár-t ír.. ami szerintem kevés..
Próbáltuk a radiátorokat légteleníteni de egyikből sem jött ki levegő.. a gázkazánhoz pedig nem akarok nyúlni gondolom ott lehet a rendszer "legmagasabb" pontja..
Akit kérdeztem nem tudta mi lehet a baj.. hol égetnek, hol langyosak a radiátorok de nem akar felmelegedni a lakás.. már 4. Napot elhagytuk.. de 15 fok ha van bennt..
Nem tudom hol lehet a baj..
Szerintem nedvesek a falak. Akkor van ez,h nem erzed a futes eredmenyet.
Amugy meg ragaszd le a plafonbol festofoliaval es papirragasztoval,h kevesebb legyen a futendo legkobmeter. Mi hovisszaveros foliaval ragasztottuk vegig az egesz lakast.
Jelenleg 3.5 napja megy 70 fokon a kazán. A termosztát 30 fokra állítva.
(régi tekerős.. a "ki/be kapcsolast nézve 17fok körül van benn a lakásba.. de a hőérzet kevesebb...)
3 hónapig volt fűtetlen.
#2 igen ezt hallottam már hogy ha nedvesek a falak.. de ezt miből kellene látnom mert nem érzékelem hogy nedvesek lennének a falak.
Este úgy döntöttünk hogy beköltözünk matracon a konyhába.. az indukciós főzőlap ugye sok meleget ad.. 2x 5p-et járattuk jó idő lett bennt. Ugye kevés légköbméter stb...
A kazánt 30-58° ra állítottam mert úgy gondoltam hogy 50° víz elég egy ilyen kicsi helység melegítésére.. minden más radiátort elzártam.
A termosztát szerint 25° volt ebbe a kis helyiségben. Beállítottam 21°-ra.. hogy mikor hül ki a helyiség, akkor induljon el a kazán.
Reggel 17° volt bent.. a kazán ki/be kapcsolt ugye 30°-58°-nál.
Mégis hűs lett itt bent.
Jött a feketeleves.. mikor felvettük a matracokat ma reggel.. vizes lett a matracok alja... gondolom ez jelenti azt hogy vizesek a falak, a padló a minden... tehát kifűteni gázzal rengeteg idő lenne és pénz...
Ebből gondolom mikor 55°-75° kapcsolt a kazán ki és be, akkor hiába sütöttek a radiátorok, feleslegesen mert a levegő a vizes falak, padló, hideg bútorok, elnyelték a hőt...
Nem?
Jah, 3.5-4 napig ment folyamatosan úgy hogy 1m³/óra gázt használtunk.. és a konya/fürdőbe meleg volt.. de a szobák kopogó hidegbe voltak...
Napközve mikor sütött a nap még úgy ahogy elviselhető volt..(akkor is pulcsiba), de amint lebukott a nap, és -5fok lett kint egyből érezhető volt hogy jó pár fokkal hűvösebb lett a szobákban.
Pedig plédeket raktunk az ablakokra a parkányra, stb..
#6 alsó csatlakozási pontok vannak a radiátorokon. Alul jön be az egyik oldalt ugyan azon az oldalt meg ki a víz.
Én is azt gondolom hogy kevés víz lehet benne. Pattog, recseg mikor 60° fölé melegíti a vizet.
Pl kikapcsol a kazán 60° víznél. Mégis utána még felszalad 61,,62,,63..64.. így egyészen akár 70 fokra is.. majd visszahül..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!