Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Miért nem melegszik be a lakás?

Miért nem melegszik be a lakás?

Figyelt kérdés

Febr. 3.-án inditottuk el a fűtést beköltözés után.

3hónapja nem volt fűtve a lakás. (70nm.)

Tudom hogy idő kell mire bemelegedne a lakás..

De egy szobát le is választottunk, lehajtottuk minimumra a radiátort mert ott át sem akart melegedni a radiátor rendesen.

Jelenleg 3 radiátort kellene "fűtenie" a kazánnak.

A víz 45-75 fok között dolgozik benne. (Ki/be kapcsolási érték)

Mikor 65 fölé szalad már serceg, mintha forrna a víz.. a nyomásmérő óra a kazánon 0.9bár-t ír.. ami szerintem kevés..

Próbáltuk a radiátorokat légteleníteni de egyikből sem jött ki levegő.. a gázkazánhoz pedig nem akarok nyúlni gondolom ott lehet a rendszer "legmagasabb" pontja..

Akit kérdeztem nem tudta mi lehet a baj.. hol égetnek, hol langyosak a radiátorok de nem akar felmelegedni a lakás.. már 4. Napot elhagytuk.. de 15 fok ha van bennt..

Nem tudom hol lehet a baj..

2023. febr. 7. 12:30
 1/10 anonim ***** válasza:
19%
Nem írtad, hogy mennyi ideig volt fűtetlen a lakás és hány fokosak a falak. Sajnos a meleg levegő a falakat nem tudja gyorsan felmelegíteni, de azt sem írtad, hogy hány fokra van állítva a termosztát. Ha a szokványosnál magasabbra állítod, akkor gyorsabban melegszenek a falak (bár a levegő szárazabb lesz), de akkor is több napba telik.
2023. febr. 7. 12:44
 2/10 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem nedvesek a falak. Akkor van ez,h nem erzed a futes eredmenyet.

Amugy meg ragaszd le a plafonbol festofoliaval es papirragasztoval,h kevesebb legyen a futendo legkobmeter. Mi hovisszaveros foliaval ragasztottuk vegig az egesz lakast.

2023. febr. 7. 14:52
 3/10 A kérdező kommentje:

Jelenleg 3.5 napja megy 70 fokon a kazán. A termosztát 30 fokra állítva.

(régi tekerős.. a "ki/be kapcsolast nézve 17fok körül van benn a lakásba.. de a hőérzet kevesebb...)

3 hónapig volt fűtetlen.

#2 igen ezt hallottam már hogy ha nedvesek a falak.. de ezt miből kellene látnom mert nem érzékelem hogy nedvesek lennének a falak.

2023. febr. 7. 15:22
 4/10 A kérdező kommentje:
Aki esetleg tud segíteni egy telefonszámmal felhívom szívesen. Előre köszönöm.
2023. febr. 7. 15:24
 5/10 anonim ***** válasza:
68%
Hány fok volt odabenn akkor amikor nem volt fűtve? Mert ha 5 fok körül vagy kevesebb, akkor természetes dolog hogy több nap mire visszamelegszik, a központi fűtés az ilyen. Gázkonvektor is 1nap alatt fűt be egy teljesen kihült 25négyzetméteres szigeteletlen szobát 2-3 fokról 20fokra, ez saját tapasztalat.
2023. febr. 7. 16:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
A radiátor alul-felül meleg? Ettöl függetlenül lehet, hogy kevés a víz a rendszerben, amiatt is lehet hangja a rendszernek.
2023. febr. 7. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy valami egész biztos, hogy nem kóser, 30 fokra állított termosztát mellett legfeljebb 1 nap után már érezhetöen nagyon meleg kéne hogy legyen bent, nem 15 fok. Egy olcsó digitális höméröt vennék, hogy tudjam ténylegesen hány fok van, páratartalom milyen. Magas relatív páratartalom mellett még 20 fok is tud hidegnek érzödni.
2023. febr. 7. 22:19
 8/10 A kérdező kommentje:

Este úgy döntöttünk hogy beköltözünk matracon a konyhába.. az indukciós főzőlap ugye sok meleget ad.. 2x 5p-et járattuk jó idő lett bennt. Ugye kevés légköbméter stb...

A kazánt 30-58° ra állítottam mert úgy gondoltam hogy 50° víz elég egy ilyen kicsi helység melegítésére.. minden más radiátort elzártam.

A termosztát szerint 25° volt ebbe a kis helyiségben. Beállítottam 21°-ra.. hogy mikor hül ki a helyiség, akkor induljon el a kazán.

Reggel 17° volt bent.. a kazán ki/be kapcsolt ugye 30°-58°-nál.

Mégis hűs lett itt bent.

Jött a feketeleves.. mikor felvettük a matracokat ma reggel.. vizes lett a matracok alja... gondolom ez jelenti azt hogy vizesek a falak, a padló a minden... tehát kifűteni gázzal rengeteg idő lenne és pénz...

Ebből gondolom mikor 55°-75° kapcsolt a kazán ki és be, akkor hiába sütöttek a radiátorok, feleslegesen mert a levegő a vizes falak, padló, hideg bútorok, elnyelték a hőt...

Nem?

2023. febr. 8. 11:04
 9/10 A kérdező kommentje:

Jah, 3.5-4 napig ment folyamatosan úgy hogy 1m³/óra gázt használtunk.. és a konya/fürdőbe meleg volt.. de a szobák kopogó hidegbe voltak...

Napközve mikor sütött a nap még úgy ahogy elviselhető volt..(akkor is pulcsiba), de amint lebukott a nap, és -5fok lett kint egyből érezhető volt hogy jó pár fokkal hűvösebb lett a szobákban.

Pedig plédeket raktunk az ablakokra a parkányra, stb..

2023. febr. 8. 11:07
 10/10 A kérdező kommentje:

#6 alsó csatlakozási pontok vannak a radiátorokon. Alul jön be az egyik oldalt ugyan azon az oldalt meg ki a víz.

Én is azt gondolom hogy kevés víz lehet benne. Pattog, recseg mikor 60° fölé melegíti a vizet.

Pl kikapcsol a kazán 60° víznél. Mégis utána még felszalad 61,,62,,63..64.. így egyészen akár 70 fokra is.. majd visszahül..

2023. febr. 8. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!